Viktor Hovland bara fortsätter att imponera och är just nu tvåa i Bay Hill Invitational // Foto: Getty Images

PGA Tour

Viktor Hovlands magi fortsätter

Jagar segern för fjärde raka veckan på PGA-touren.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-05

Andra ronden av Bay Hill Invitational är i full gång.

Norrmannen Viktor Hovland startade tidigt under fredagen och hans magiska form bara fortsätter. Efter 69 slag första ronden blev det ett slag bättre andra dagen och med sina sju under par delar han just nu andraplatsen, två slag bakom Corey Conners från Kanada, som är nio under par.

Hovland gjorde sju birdies och tre bogeys på Bay Hill och briljerade bland annat med det här läckra bunkerslaget på det sjunde hålet, Hovlands 16:e.

Under årets fyra starter på PGA-touren har Hovland noterat placeringarna d31 – d2 – d5 – d2 och parkerar just nu på andraplats på FedEx Cup-listan. En placering i toppen den här veckan kan ta norrmannen upp till förstaplatsen förbi ledande Patrick Cantlay, som inte spelar den här veckan.

För svensk del ser det fortsatt tungt ut för Henrik Stenson. Efter en delad 46:e plats och två missade kvalgränser i ökensvingen på Europatouren ser det ut att bli en tredje missad kvalgräns i rad för Stenson. Han gick andra ronden på 75 slag efter sin inledande 73-rond på Bay Hill, och delar just nu 81:a plats, två slag utanför kvalgränsen.

Alex Norén och Henrik Norlander är i början av sina respektive ronder och är båda på par för tävlingen på delad 41:a plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-05
TournyttAlexander NorenBay HillBay Hill InvitationalCorey ConnersHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourViktor Hovland
Scroll to Top