Jordan Spieth ska spela på Bay Hill för första gången i veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

Jordan Spieth debuterar på Bay Hill: ”Mycket bekvämare”

Det kan tyckas märkligt men Jordan Spieth har aldrig tidigare spelat Arnold Palmer Invitational. Nu vill han utnyttja sin fina form och spelar därför på Bay Hill med start torsdag.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-04

Delad fjärdeplats, delad tredjeplats och en delad 15:e-plats. Jordan Spieths senaste resultat påminner mer om fornstora da’r än hans eget spel de senaste åren.
På grund av svaga resultat dessförinnan fick han inte spela förra veckans WGC-tävling, vilket var första gången han missade en sådan tävling sedan 2013. Dålig timing, dessutom, då formen var så bra dessförinnan.

Men med fina resultat färskt i minne var det enkelt för amerikanen att ta sig till rangen för att träna. Och den fina formen gjorde att han också valde att lägga till veckans Arnold Palmer Invitational till schemat. Det är första gången han spelar legendens tävling. Men det var inte en desperat spelare som försökte lappa ihop en golfsving som tränade.
– Jag kände inte att det var panik att gå och träna. Jag tog några dagars ledigt utan att ha den där känslan i kroppen, att jag var tvungen att gå ut på ragnen och hitta något, sa Spieth under onsdagen.
– Istället visste jag vad jag behövde göra, visste vad jag behövde för att fortsätta jobba på. Jag var tvungen att gå igenom rätt process och vila, vilket faktiskt har varit det viktigaste för mig senaste veckan.

Ytterligare en anledning till att Jordan Spieth debuterar i Arnold Palmer Invitational i år är att det nästa vecka vankas stortävling. Players Championship ska avgöras och amerikanen hoppas att hans fina form håller i sig. Med spel på bermudagräs, vilket Spieth trivs på. Och spel i vind, vilket också är en styrka, finns det en hel del som tyder på att det här kan bli en bra vecka för Jordan Spieth.
– Jag mår bra. Jag är exalterad över att gå ut och jobba och fortsätta finkalibrera spelet för att ha alla verktyg tillgängliga. Jag är mycket bekvämare på golfbanan nu. Jag kommer in i ronderna bättre och blir mer bekväm när det gäller, sa 11-faldige PGA Tour-vinnaren.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-04
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt