Rickie Fowler har börjat hitta tillbaka till den mekaniska biten av golfen. Nu är det vad som pågår mellan öronen som avgör. Foto: Getty images

PGA Tour

Fowler ett mentalt hinder från framgång: ”Gått i terapi”

De senaste åren har varit tuffa för Rickie Fowler. Men med en fin söndagsrond senast han tävlade är han positiv inför framtiden. Det handlar bara om att ta sig förbi ett sista hinder.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-03

Rickie Fowler fick inte spela förra veckans WGC-tävling på grund av sin ranking. I och med att han är på plats 65 i världen ser det för tillfället inte ut som att han får spela den WGC-tävlingen som avgörs i mars heller. Och än värre ser han ut att missa Masters Tournament i april.

Men med en 67-rond senast han spelade, under söndagsronden av Genesis Invitational, gav hopp till amerikanen som nu säger att han har spelet i sig – det handlar bara om att få ut det på ett scorekort.
– Alla som har spelat golf vet att det går upp och ner. Man utnyttjar tiderna då man spelar bra eftersom man vet att det inte alltid kommer vara så. Det finns tillfällen då spelet inte är lika bra och då är det bara att kämpa på, säger Fowler inför veckans Arnold Palmer Invitational.
– Tyvärr har den här svackan varit längre än jag velat men vi kämpar oss igenom den. Mycket av det skulle jag säga är mentalt just nu. Det handlar om att spela så mycket jag kan, träna så mycket det går. Nu är det en tidsfråga och vi fortsätter sparka på den där dörren tills den öppnar sig och vi kommer igenom.

Den mentala aspekten, alltså. Amerikanen menar att svackan han nu varit i under flera år har tagit ut sin rätt på psyket. Med all tid han lägger ner kan man givetvis förstå att frustration bildas när han inte får ut resultaten. Detta har också påverkat personer runt honom, inte bara Rickie Fowler själv.
– Det här är jobbigt för alla. Även för min caddie och min fru. Hon måste stå ut med mig där hemma. Jag försöker vara en så bra man som möjligt och inte ta med jobbet hem. Men när man är ute på vägarna i så många veckor, kämpar och sliter för att sedan även på hemmaplan lägga ner alla timmar … det mesta har handlat om golf.
– De dagar jag inte tränar på golfbanan har jag styrketränat eller gått i terapi. Jag är redo att gå vidare nu.

Rickie Fowler spelar de två första varven av veckans Arnold Palmer Invitational tillsammans med Viktor Hovland och Jason Day. Sedan 2010 har Rickie Fowler deltagit i alla Arnold Palmer Invitational som spelats. Han har sedan dess endast missat kvalgränsen vid ett tillfälle och resultaten har varit goda, då majoriteten varit topp-20 på Bay Hill. Hans bästa resultat är en delad tredjeplats.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-03
TournyttPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top