Rory McIlroy var en av ett drygt dussintal spelare som bar rött och svart sista speldagen av WGC Workdays. Foto: Getty Images

PGA-touren

Tiger rörd av alla röda tröjor

Tiger Woods uppskattade den röd-svarta hyllning han fick av sina kollegor.

Text: Bo Steffensen • 2021-03-01

Ett dussintal spelare – bland andra Rory McIlroy, Patrick Reed och Tony Finau – visade sitt stöd för Tiger Woods genom att spela i rött och svart de sista dagen av WGC Workdays, färgkombinationen som Woods alltid spelar i på söndagar. Spelarna hade också skrivit TW på sidan av sina kepsar och hade ordet TIGER stämplat på sina bollar.

Tiger Woods, som återhämtar sig på ett sjukhus i Los Angeles efter en bilolycka i tisdags.
– Saker och ting ser bättre ut för honom i dag än det gjorde i tisdags men han har fortfarande en lång väg att gå. Han har en enorm resa framför sig. Detta var för att visa uppskattning över vad han betyder för alla oss här ute. Hade det inte varit för Tiger tror jag golfen hade varit på ett betydligt sämre ställe än den är i dag, sa Rory McIlroy till amerikansk media.

Tiger Woods blev rörd av  initiativet. Efter tävlingen var avgjord på söndagskvällen twittrade han: ”Det är svårt att förklara hur rörd jag blev i dag när jag satte på tv:n och såg alla röda tröjor. Till alla golfare och alla fans, ni hjälper mig verkligen att genom den här svåra tiden”.

Segraren Collin Morikawa har Tiger Woods som sin stora idol och förebild. Morikawa hade planerat att bära röd tröja men sändningen från hans sponsor fastnade i Memphis på grund av dåligt väder så han fick nöja sig med att spela i svarta byxor.

– Min agent sa till mig att om nu tröjan inte är där så gå ut och spela som Tiger  skulle ha gjort i ledning. Jag tycker att jag gjord det, sa Morikawa.

Han vann med tre slag före Billy Horschel, Brook Koepka och Viktor Hovland.


Text: Bo Steffensen • 2021-03-01
TournyttPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournyttWGC
Scroll to Top