Viktor Hovland har slutat tvåa, femma, sexa (Europatouren) och nu delad tvåa i sina fyra senaste tävlingar. Foto: Getty Images)

PGA-touren

Hovland tvåa på FedEx Cup-rankingen

En ny topplacering och nu är Viktor Hovland tvåa på Fed Ex Cup-rankingen – och hoppar upp ännu ett steg på världsrankingen.

Text: Bo Steffensen • 2021-03-01

Viktor Hovland kom tillbaka efter sin kvadrupel, gick elva under par under helgen och slutade delad tvåa i WGC Workdays på The Concession i Florida.

I sina fyra senaste tävlingar har norrmannen Viktor Hovland slutat tvåa, femma, sexa (Europatouren) och nu alltså delad tvåa i en WGC-tävling med 47 av världens topp 50-spelare i startfältet.

Därmed hoppar Viktor Hovland upp till andra plats även på Fedex Cup-rankingen. Han är 38 poäng efter ledande Patrick Cantley (som drog sig ur veckans tävling på grund av magproblem).

Han tar också ett steg upp på världsrankingen, förbi Tony Finau. Hovland är nu på 13:e plats på den listan.

.

Hovlands andraplats i Florida är imponerande med tanke på att han avslutade sin rond i fredags med en åtta på sista hålet – och tappade fyra slag på täten på några minuter.

Det störde inte birdiemaskinen Hovland som kom tillbaka med 66 slag, sex under par, på lördagen och började söndagen med birdies de två första hålen.

De blev ytterligare sex birdies, och tre bogeys, och fem under par för dagen (67 slag).

På hål 13, par 5, hamnade han i ”omöjligt” läge i högt gräs till höger om green, skickade in en låg boll som rullade till tre meter och sänkte därefter putten för birdie. Hans caddie Shay Knight bara skakade på huvudet.
Collin Morikawa vann på – 16, tre slag före Hovland, Billy Horschel och Brooks Koepka.
Det är inte utan att man funderar lite på hur det hade kunnat gå utan den där kvadrupeln.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-03-01
TournyttPGA-tourenThe Concession ClubTournyttViktor HovlandWGC
Scroll to Top