Daniela Holmqvist slutade delad tvåa när Epson Tour gästade Arizona // Foto: Getty Images

LPGA-touren

Smakstart för Holmqvist efter skadeuppehållet

Efter sin långa frånvaro var Daniela Holmqvist inte säker på att hon var redo. Det var hon.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-28

Daniela Holmqvist har haft problem med ryggen sedan i höstas, gick igenom en mindre operation i början av december och har jobbat hårt med rehab och träning hemma i Jupiter i södra Florida.

Grainbridge LPGA på Lake Nona i Orlando är den första tävlingen Daniela Holmqvist spelat sedan hon bröt ANA Inspiration i september.

Daniela Holmqvist avslutade sista ronden med birdie, birdie, birdie, kom in på 69 slag (–3 för dagen) och slutade därmed på –7 totalt och en ensam femtondeplats i tävlingen, nio slag efter segraren Nelly Korda (–16).

En smakstart på säsongen.

– Jag är otroligt nöjd. Jag var faktiskt tveksam till om jag kunde spela den här veckan för jag visste inte om jag var redo. Det är ett stort steg att komma från träningsspel där hemma till att spela mot de bästa i världen. Jag var lite osäker och det här känns som ett bra kvitto på att jag är redo, säger hon till V Sport Golf.

Hon spelar på en så kallad medical extension vilket innebär att hon har ett visst antal tävlingar på sig att göra resultat som räcker för att spela vidare på touren.

– Jag var osäker på min rygg men det är kul att kunna komma ut hit och känna att man är stark på en gång. Att klara cutten var en stor grej och för mig var det väldigt viktigt att få en bra start och kunna spela vidare i år.

Femtondeplatsen gav 250 000 kronor i prispengar.Självklart betyder den också mycket för självförtroendet.

– Otroligt mycket. Framförallt med det här startfältet men också att jag bestämt mig att slå mer av en fade som grundslag i stället för en draw och fått ett kvitto på att det är rätt för mig. Sedan allt det arbete jag lagt ner på puttningen med Brad Faxon hemma. Jag känner att det är stor skillnad, säger Daniela Holmqvist till V Sport Golf.

Svenska placeringar på Lake Nona (par 72):

15) Daniela Holmqvist     –7   (74, 67, 71, 69)
D24) Anna Nordqvist          –4   (72, 72, 69, 71)
D57) Pernilla Lindberg       +3   (71, 73, 69, 78)
         Linnea Ström               +3   (73, 71, 75, 72)
D66) Madelene Sagström  +5   (77, 69, 73 74)
   74) Annika Sörenstam     +13 (75, 71, 79, 76)

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-28
TournyttDaniela HolmqvistLake NonaLPGA TourTournytt
Scroll to Top