det blev åtta bogeys, och en birdie, för Annika Sörenstam. Foto: Getty Images

LPGA-touren

Luften gick ur Sörenstam

79 slag – och Annika Sörenstam är sist av de 74 spelare som klarade kvalgränsen.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-27

Efter att ha klarat sitt mål inför tävlingen på hemmabanan Lake Nona – att klara kvalgränsen och få spela helgen – blev det lite soppatorsk för Annika Sörenstam på lördagen.

– Jag brukar slå bollen rakt, men i dag var det allting förutom rakt. Kanske måste jag justera min sving lite grann men just nu är jag inte riktigt säker på vad jag ska justera. Det får vi fundera ut. Jag behöver kunna slå bollen rakt för att över huvud taget ha en chans att gå under par igen. För det vore kul att avsluta på ett bra sätt, sa hon efteråt.

Annika Sörenstam hade 7/18 i statistik vad gäller greenträffar. Då är det lätt att det rullar iväg. Så var hon också tre över efter nio spelade hål. Det blev bogey även på det tionde och trettonde hålet – som följdes av ytterligare två.

På sista hålet hade hon en sexmetersputt för att undvika att gå på 80 slag. Hon sänkte den. 79 slag för dagen, sju över par, och +9 totalt. Därmed är Annika Sörenstam sist av de 74 spelarna som tog sig förbi kvalgränsen, fyra slag efter de fyra spelare som är näst sist.

Bästa svenska är Daniela Holmqvist. Hon är -4 totalt (D21). Holmqvist som varit skadad och spelar sin första tävling sedan hon bröt ANA Inspiration i september.
Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg kom båda in tre under för dagen och båda är också –3 totalt (D28). Madelene Sagström och Linnea Ström är båda +3 (D64).

Amerikanskan Nelly Korda (–13) leder ett slag före thailändskan Patty Tavatanakit.

Leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-02-27
TournyttAnnika SörenstamLake Nona Golf ClubLPGA TourLPGA-tourenTournytt
Scroll to Top