Under den första ronden av Gainbridge LPGA på Lake Nona spelade Annika Sörenstam bra golf. Nu har hon chansen att kvala in till helgen. Foto: Getty images

LPGA-comeback

Sörenstam tio slag från ledning – ”Överlag väldigt roligt”

Bara ett slag bakom kvalgränsen och bara ett stort misstag på scorekortet. Annika Sörenstam har goda chanser att få spela i helgen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-26 Uppdaterad 2021-02-26

Med fyra raka par såg Annika Sörenstam ut att vara tillbaka på touren som om ingenting hade hänt sedan hon la bagen på hyllan för 13 år sedan.
Men en trippel på hål 5 skvallrade väl om att spelet inte riktigt var så bra som det en gång var. Men med det sagt har hon alla chanser i världen att ta sig vidare till helgens spel.
– Jag kan inte minnas senast jag hade en trippel. Den gjorde ronden lite tråkigare, men överlag hade jag väldigt roligt, sa svenskan efter ronden.

Utöver trippeln på hål fem blev det en bogey på elvan innan hon gjorde torsdagens enda birdie på hål 14. Birdien kom efter att hon spann tillbaka en wedge till mindre än en halvmeter från hål.
Totalt blev det 75 slag för Annika Sörenstam, som därmed är tre över par och på en delad 77:e plats, ett slag bakom kvalgränsen i nuläget. Väl godkänt med tanke på hur länge sedan hon tävlade.
– Fairways blev betydligt smalare när startern meddelade att det var min tur att spela. Jag var nervös och mediterade faktiskt imorse, försökte lugna ner mig själv lite.

Övriga svenskor då? Bäst efter 18 spelade hål är Pernilla Lindberg som gick runt på 71 slag för att därmed vara ett under par och delad 29:a inför fredagsvarvet.
Anna Nordqvist är ett slag bakom och ytterligare ett därefter är Linnea Ström.
Dani Holmqvist är två över par, Annika Sörenstam tre över, Caroline Hedwall fyra över och Madelene Sagström är fem över par.

Annika Sörenstam visade under torsdagen att spelet inte riktigt är på samma nivå som det en gång varit. Konstigt vore det väl annars. Men faktum är att hon var blott en trippel från att vara högt upp på ledartavlan efter första dagen. Och med fortsatt stabilt spel finns det mycket som tyder på att hon ska kunna spela tävlingsgolf även i helgen. Till dess är det fokus på det viktiga: att vara mamma.
– Det ska finnas middag på bordet, de ska läggas, kanske göras läxor och därefter tvätten.
– Sen ska jag tillbaka hit imorgon och sätta på mig tävlingshatten och gå ut och göra mitt bästa.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-26
TournyttAnnika SörenstamLPGA TourTournytt
Scroll to Top