Brooks Koepka spelade strålande golf under torsdagen. Foto: Getty images

Tournytt

Koepka storspelar – trots att han inte såg hela banan innan tävling

Det hör inte till vanligheterna att världens bästa spelare kommer till ett hål under tävling och inte vet hur det ser ut. Men är man en av världens bästa kan man lösa det ändå...

Text: Jesper Johansson • 2021-02-26

Brooks Koepka kan mycket väl vara den coolaste katten på touren. Inför veckans WGC-tävling hade han inte spelat alla 18 hål på The Concession. Trots det är han högt upp på ledartavlan efter dag 1.

När det väl var dags för årets första WGC-tävling ställde sig Brooks Koepka på tionde tee på The Concession. Framför sig: ett hål han aldrig spelat. Det hör inte till vanligheterna men Brooks Koepka hade endast lyckats hinna med att spela de första nio hålen av veckans bana inför tävlingen och var därför tvungen att helt förlita sig på sin caddie, Rick Elliott, inför öppningsvarvet.
– Han hade gått banan. Så jag får ju alla avstånd, det är inte så svårt. Jag tänker inte att det är en så stor grej utan hålen är vad de är. Om man tittar ut över hål 10 är det vatten till höger, bunkrar till vänster. Så sätt den i fairway, sa Brooks Koepka.

– Jag försöker inte tänka så mycket utan istället spela ganska enkelt. Om det är 300 yards till bunkern slår jag en 3-wood. Jag försöker göra det så enkelt som möjligt och inte göra saker onödigt komplicerade. Jag är inte en sån som anser att klubban ska vara i en viss position för att göra det ena eller andra. Gå upp till bollen. Se slaget och slå slaget.

Det är nästan så att Brooks Koepka får golf att låta som något enkelt. Slå bollen dit den ska så löser sig resten. Det underlättar ju att vara en av världens bästa spelare, som dessutom var riktigt fin i det långa spelet under torsdagen. Efter sin 67-rond är amerikanen ett slag bakom ledarna Webb Simpson och Matthew Fitzpatrick.
– Jag har slagit bollen riktigt bra. Jag älskar de här nya järnen. Flykten i dem är lite högre. Jag slår bollen riktigt bra och förväntar mig vara i segerstriden på söndag.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-26
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top