Annika Sörenstam och hennes man Mike McGee kan få gå ytterligare 36 hål på hemmabanan i helgen. Foto: Getty Images

JUST NU

Sörenstam på rätt sida kvalgränsen – får gå hem och vänta

Annika Sörenstam balanserar på kvalgränsen efter sin andra rond på Lake Nona. Tävlingen pågår.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-26 Uppdaterad 2021-02-26

Annika Sörenstams uppmärksammade comeback på LPGA-touren kan vara över helgen.

Sörenstam, som spelar sin första LPGA-tävling, på 13 år, var efter tre över par (75 slag) på torsdagen ett slag bakom kvalgränsen.

På fredagen gick Sörenstam ut tidigt – tillsammans med Anna Nordqvist och titelförsvarande Madelene Sagström. Svenskbollen började på tian.

Sörenstam gick runt på 71 slag, ett under par och är +2 totalt efter sina två ronder. Hon är just nu D65 och precis på rätt sida kvalgränsen som, när detta skrivs, ligger kvar på +2.

Annika Sörenstam började med tio raka par i scorekortet innan hon slog till med två birdies på sitt elfte och tolfte hål.

Efter en bogey och ytterligare en birdie var hon två under för dagen (+1 totalt) och sannolikt inne helgen med två hål kvar att spela.

Så kom en bogey på näst sista.

Det kan bli ytterligare 36 hål för Annika Sörenstam och hennes man Mike McGee, som går caddie, men det avgörs senare under fredagskvällen. Andra ronden pågår, halva fältet är kvar ute på banan.

Annika Sörenstam får helt enkelt gå hem och vänta och se vad som händer.
Gainbridge LPGA spelas på Lake Nona i Orlando, Florida. Sörenstam bor vid hål 16, vilket också är anledningen till att hon bestämde sig för att vara med.

Titelförsvararen Madelene Sagström var +8 totalt efter sex spelade hål. Hon gick de sista tio hålen sex under par och avslutade birdie, birdie, eagle för att ta sig till +2 totalt – och en möjlighet att spela vidare i helgen.

Leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-02-26
TournyttAnnika SörenstamLake Nona Golf ClubLPGA TourLPGA-tourenTournytt
Scroll to Top