Annika Sörenstam fick vänta några timmar ina det stod klart att hon klarat kvalgränsen precis. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Jodå, Sörenstam spelar vidare i helgen

Annika Sörenstam gjorde det hon behövde för att ta sig innanför kvalgränsen. Sex av sju svenskor är kvar i tävlingen.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-26

Annika Sörenstam, som spelar sin första LPGA-tävling på 13 år, gick tre över par på torsdagen och var därmed ett slag bakom kvalgränsen.

Hon behövde sannolikt gå under par på fredagen för att få spela vidare i helgen. Det gjorde hon.

– Det var lite av ett drömmål att klara kvalgränsen. Jag hade hoppats innan att gå på par totalt. Efter torsdagen sa jag att kan jag gå ett under eller bättre i morgon så har jag i alla fall gjort vad jag kunnat. Jag är väldigt nöjd och stolt, bara att vara här ute med familj och alla vänner som följer mig, sa Annika Sörenstam efter ronden.

På fredagen gick hon ut tidigt – återigen tillsammans med Anna Nordqvist och titelförsvarande Madelene Sagström. Svenskbollen började på tian.

Sörenstam gick runt på 71 slag, ett under par och är +2 totalt efter sina två ronder.

När Sörenstam nådde klubbhuset låg kvalgränsen just där, två över par, samtidigt som halva fältet var kvar ute på banan.

Så det blev några timmars väntan innan det var klart. Det höll. Sörenstam spelar vidare i helgen. Tur det, annars hade ett domarmisstag kostat henne vidare spel.

– Det har varit två bra dagar. Jag klarade att slå de där slagen ”under pistolhot”. När man spelar social golf har det inget större betydelse men att göra det omringad av alla proffs och med vetskapen om vad som står på spel… Så jag är nöjd med hur jag spelade, säger hon.

Annika Sörenstam började med tio raka par i scorekortet innan hon slog till med två birdies på sitt elfte och tolfte hål.

Efter en bogey och ytterligare en birdie var hon två under för dagen (+1 totalt) med två hål kvar att spela. I det läget var helgens spel i princip säkrat.

Så kom en bogey på näst sista hålet.

.

Gainbridge LPGA spelas på Lake Nona i Orlando, Florida. Sörenstam bor vid hål 16, vilket också är anledningen till att hon bestämde sig för att vara med.

Det blir nu alltså bli ytterligare 36 hål för Annika Sörenstam och hennes man Mike McGee, som går caddie. Så någon annan får ta dottern Ava till volleybollen på lördagen.

Oavsett hur det går blir det dock ingen mer LPGA-tävling för henne. Det säger hon till Viasat Golf.

– Madelene frågade på första hålet om jag hade saknat det här och ska jag vara ärlig så har jag inte det. Det är ju mycket balans med familjen. Jag uppskattar och tackar för detta men det här är den enda jag ska spela. Jag bestämde mig för 13 år sedan och jag är rätt så fast med det.

.

Sju svenskor kom till start i tävlingen. Sex är vidare.

Bäst så här långt är Daniela Holmqvist (D20). Hon är –3 totalt i sin LPGA-comeback efter fjolårets skadebekymmer. På fredagen noterade Holmqvist dagens lägsta score med 67 slag, fem under par. Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Linnea Ström är alla på par (D45) och så Sörenstam och Madelene Sagström +2 (D67).

Sagström var +8 totalt efter sex spelade hål. Hon gick de sista tio hålen sex under par och avslutade birdie, birdie, eagle (ett hålat bunkerslag) för att ta sig precis innanför kvalgränsen – och fortsatt spel.

Caroline Hedwall (+4) missade kvalgränsen med två slag.

Leder gör nyazeeländskan Lydia Ko. Hon är –10 totalt (65-69).

Leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-02-26
TournyttAnnika SörenstamLake Nona Golf ClubLPGA TourLPGA-tourenTournytt
Scroll to Top