Publik kommer att omge bland annat den femte greenen på Kiawah Island i maj. Foto: Getty images

Majorpublik

10 000 per dag – publik tillåts under årets PGA Championship

Alla supportrar som köpt biljetter till årets PGA Championship kommer inte få plats. Men PGA of America meddelar att en ansenlig mängd kommer tillåtas vara på plats i maj.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-26 Uppdaterad 2021-02-26

PGA of America har meddelat att man tänker tillåta ett begränsat antal åskådare för årets US PGA Championship. Den 103:e upplagan av tävlingen ska spelas på Kiawah Island i South Carolina och målet är att 10 000 åskådare per dag ska kunna ta sig till majorbanan.

Beslutet att tillåta fans på plats har tagits tillsammans med lokala hälsomyndigheter.

Förra årets tävling försenades från maj till augusti på grund av rådande pandemi och inga supportrar tilläts på TPC Harding Park där Collin Morikawa vann sin första major.
– Vi är exalterade över att kunna välkomna supportrar tillbaka till PGA Championship i maj på ett ansvarsfullt sätt i linje med South Carolinas hälsoprotokoll, säger PGA of Americas president Jim Richerson i ett pressmeddelande.

Kiawah Island har varit värd för tre stora tävlingar genom åren. Ryder Cup 1991, Senior PGA Championship 2007 och PGA Championship 2012. Till årets upplaga var biljetterna slutsålda men alla kommer inte få plats.
– Publiken kommer bestå av färre människor än planerat men vi är medvetna om passionen för golf som finns i Carolina-staterna och det kommer skapa en minnesvärd atmosfär på banan och en spänning över hela regionen.

Herrarnas PGA Championship spelas 20–23 maj. Nytt för i år är att PGA of America tillåter caddies att använda sig av kikare. Detta för att snabba på spelet.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-26
TournyttKiawah IslandPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top