Bryson DeChambeau är redo för veckans tävling där han vann prestigefyllda NCAA-titeln 2015. Foto: Getty images

Tournytt

Slimmad DeChambeau tillbaka där han tidigare vunnit

I en lite smalare förpackning ska Bryson DeChambeau spela veckans WGC-tävling. På en bana han vunnit på tidigare...

Text: Jesper Johansson • 2021-02-25

Det var i slutet av 2019 som Bryson DeChambeau meddelade att han skulle öka i vikt. Målet var att öka svinghatigheten och bli en av de längst slående spelarna på touren.
Uppdrag: slutfört.

Men lagom till veckans WGC-tävling på The Concession i Florida kom amerikanen till spelplatsen med en betydligt lägre matchvikt.

Som mest hade han ett intag på 6-7 000 kalorier per dag. Stora portioner och flera proteindrycker gjorde att han kunde fylla på med så mycket mat som krävde för att bygga muskler.
Nu är målet att behålla musklerna samtidigt som han vill minska vikten och därmed inte behöva släpa runt lika många kilon ute på golfbanan. Detta ska han ha uppnått genom att helt enkelt äta mindre och mer proteinrikt.
– Jag dricker fortfarande två-tre shakes per dag men sen äter jag mindre. Mer protein i mindre portioner. Det är allt, säger DeChambeau.
– Jag har samma styrka. Men jag har inte försökt bli ännu starkare då det gör mig utmattad. Det är något jag får göra på försäsongen. Det var därför jag var mycket större under Sentry Tournament of Champions i januari. Jag försöker fortsätta öka i muskelmassa, storlek och styrka för att kunna ha samma toleransnivå hela veckan. Jag kommer inte stressa fram något eftersom jag måste kunna spela golf också.

2015 vann Bryson DeChambeau NCAA-titeln på veckans bana. Med en birdie på det näst sista hålet och en lång tvåputt för par lyckades han bärga segern och ge sig själv känslan att han kunde spela under press och faktiskt klara av att spela tourgolf.
– Det var då jag insåg att jag klarar av pressen. Innan den tävlingen. Visste jag inte om jag ens skulle kunna spela professionellt. Jag var en skicklig spelare och hade försökt spela på touren, men segern i den tävlingen och sen US Amateur bekräftade det mesta för mig.

Bryson DeChambeau spelar de första två ronderna av veckans WGC-tävling tillsammans med Patrick Reed och Viktor Hovland. Förhoppningsvis kan han använda sig av de erfarenheter han har från banan sedan tidigare. The Concession har kommit att kallas ”The concussion”, hjärnskakningen, då den är så utmanande för spelarna.
– Om du inte slår bollen långt och rakt från tee, den ger dig hjärnskakning av en anledning. Men jag gillar banan och är redo när det väl är dags, säger DeChambeau.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-25
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top