Annika Sörenstam och Rory McIlroy är två stjärnor som spelar i veckan. Foto: Getty images

Veckans tv-tider

I svallvågorna av Tigers krasch – så sänds veckans tävlingar

Golfvärldens blickar är för tillfället riktade mot Los Angeles och Tiger Woods allvarliga bilolycka. Men det sänds också tävlingsgolf i veckan. Här är TV-tiderna.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-24 Uppdaterad 2021-02-26

Under tisdagen var Tiger Woods med om en allvarlig singelolycka. Amerikanen voltade med bilen och skadades allvarligt, om än inte livshotande.

LÄS MER: Vaken och kontaktbar – Tiger Woods har opererats

Stjärnan togs till Harbor-UCLA Medical Center för att genomgå stora operationer, främst på höger ben. Medicinskt ansvarige Anish Mahajan förklarar i ett uttalande vad som gjordes på stjärnan:
”Spruckna öppna benfrakturer påverkade både övre och nedre delarna av tibia- och fibula-benen som stabiliserades med hjälp av en stav i Tibia-benet. Ytterligare skador på vristen och foten stabiliserades med en kombination av plattor och skruvar. Muskelskador och mjukdelar skadades i olyckan och krävde kirurgisk frisättning för att minska trycket som skedde på grund av svullnaden”.

LÄS MER: Idrottsvärlden reagerar på Tiger Woods olycka

Samtidigt i Florida har världseliten samlats för årets första WGC-tävling som sänds på V Sport Golf och Viaplay. I tävlingen deltar tyvärr inte en enda svensk. Det är första gången sedan år 2000 som det händer i WGC-sammanhang.

Bländande golf på en hittills okänd tourbana kommer vi dock att bjudas på under veckan.

Här är TV-tiderna från Florida:

Torsdag19.00–00.30
Fredag19.00–00.30
Lördag18.00–00.30
Söndag18.00–00.30

Samtidigt som de största profilerna befinner sig i Florida spelas PGA Tour-tävlingen Puerto Rico Open. Här är startfältet inte riktigt lika stjärntätt även om en hel del stora namn deltar i tävlingen. Och ur ett svenskt perspektiv finns det goda skäl att spana in tävlingen. David Lingmerth, Carl Pettersson, Richard S Johnson och Daniel Chopra spelar tävlingen.

Här är TV-tiderna för veckans Puerto Rico Open:

Torsdag16.00
Fredag16.00
Lördag20.30
Söndag20.30

Sist, men långt ifrån minst, har LPGA Tour uppstart i veckan. Det är dags för Gainbridge LPGA på Lake Nona.
Madelene Sagström är regerande mästare och under de två första varven av tävlingen spelar hon tillsammans med Anna Nordqvist och en viss Annika Sörenstam.

Du läste rätt. Annika Sörenstam, som bor på området, ska spela veckans tävling på LPGA Tour. Utöver de tre spelar också Dani Holmqvist, Caroline Hedwall, Linnea Ström och Pernilla Lindberg – vilket innebär att totalt sju svenskor kommer till start. I övrigt spelar också världseliten i årets första ordinarie LPGA Tour-tävling.

Även den här tävlingen sänds på V Sport Golf och Viaplay. Dessutom kan man följa veckans LPGA Tour-tävling på TV10, vilket alltså innebär att man inte behöver ett särskilt golfabonnemang för att se de bästa damerna göra upp i årets första ordinarie tävling. Underbart!

Här är TV-tiderna från Gainbridge LPGA:

Torsdag20.30–00.00
Fredag20.30–00.00
Lördag18.00–21.30
Söndag18.00–21.30

Text: Jesper Johansson • 2021-02-24
TournyttLPGA TourPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top