Stora skador på bilen, precis som på Tiger Woods. Foto: Getty images

”Haft stor påverkan”

Det räddade Tiger Woods liv

Tiger Woods olycka var våldsam och skadorna stora. Men det kunde ha varit betydligt värre.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-24

Tiger Woods var med om en våldsam olycka under tisdagen. Han har opererats för sina allvarliga skador på benen, främst det högre med flera allvarliga benbrott både i foten, ankeln och benet.

När och om han kommer tillbaka till en golfbana återstår att se. Det viktigaste är förstås att han blir så pass frisk att han åter kan leva ett normalt liv. Och med tanke på hur våldsam kraschen var ska Tiger Woods kanske vara glad att vara vid liv över huvud taget.

Los Angeles County Sheriffs Department-anställde Carlos Gonzalez var först på plats. Han meddelade efteråt att han sett bilar tidigare under dagen köra där långt över hastighetsbegränsningarna. Området där olyckan skedde är också drabbat av flera olyckor per år.
– Det är väldigt turligt att Tiger Woods lämnade det här i liv, sa Gonzalez.

En annan stor anledning, kanske den största, var att stjärnan använde sig av sitt säkerhetsbälte. Detta ska enligt Gonzalez “haft en stor påverkan och räddat hans liv”. Dessutom skyddades Tiger Woods av bilen han körde.

LÄS MER: ÅSGÅRD: “Största segern vore att Tiger kan lira med Charlie igen”

Amerikanen körde en Genesis GV80 med dekaler från förra veckans PGA Tour-tävling Genesis Invitational där Woods var värd. Genesis är Hyundais lyxmärke och GV80-modellen Woods färdades i har tio airbags, bland annat för frontalkrock, sidokrock och airbags för skydda förarens och passagerarnas huvud vid sidokrockar och volter. Sen finns kollisionsvarning, styrassistans och en kamera som analyserar förarens ansikte och varnar ifall föraren håller på att somna. Säkerhetsbältet spänns automatiskt och håller föraren i en optimal position under en kollision.

Säkerhetsbälte och en säker bil, alltså. Det är möjligt att det var vad som skyddade Tiger Woods från att inte lämna olycksplatsen i Los Angeles över huvud taget.

Efter operationen ska Tiger Woods ha vaknat och varit kontaktbar.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-24
TournyttTiger WoodsTournytt
Scroll to Top