Chase Koepka, Brooks bror, spelar Honda Classic om några veckor. En tävling han själv varit volontär i som tonåring. Foto: Getty images

PGA Tour

Chase Koepka spelar på PGA Tour – med i speciella tävlingen

Som barn besökte han tävlingen och arbetade där som volontär. Om några veckor är Chase Koepka med och spelar i Honda Classic.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-23

Det är inte helt ovanligt att PGA Tour-proffsen har personliga favorittävlingar. Så sent som i söndags lyckades Max Homa vinna Genesis Invitational på Riviera Country Club, en golfbana och tävling han besökt sedan han var liten och drömde om att spela professionellt.

I mars spelas Honda Classic på PGA National Resort & Spa. Den tävlingen är speciell för bröderna Koepka.
Ja, bröderna. Inte bara Brooks.
Chase Koepka kommer nämligen också att spela tävlingen då han fått en sponsorsinbjudan.
– Min första kontakt med professionell golf var när jag besökte Honda Classic som barn, sen var jag volontär, säger Chase Koepka till Golfweek.
– Som volontär kom jag extremt nära några av de bästa golfarna i världen. Om jag inte hade haft den exponeringen är jag osäker på om jag skulle vara en professionell golfare.

I tonåren fick både Chase och Brooks Koepka bära resultattavlan i bollarna under Honda Classic men om tre veckor är det deras namn som syns på själva tavlorna.

Chase Koepka har vi kunnat se spela på European Tour under de senaste åren. Men pandemin har satt rejäla käppar i hjulen på amerikanens karriär. På grund av viruset har han under det senaste året främst spelat mini tour-tävlingar, totalt ska han ha vunnit mer än ett dussin av dem. Han ska också ha ett resultat på 60 slag under en rond.

Starten i Honda Classic blir hans åttonde på PGA Tour genom alla år. Senast han spelade var 3M Open i juli. Han kvalade också in till Travelers Championship men tvingades dra sig ur på grund av ett positivt covid-19-test. Han kommer därför få spela i tävlingen i år istället.
– Min golf är riktigt, riktigt bra. Jag har bara inte fått spela i så många tävlingar. Jag har spelat helt okej i måndagskvalen men det är tufft att ta en plats via dem, säger Koepka.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-23
TournyttBrooks KoepkaChase KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top