Tim Widing, A6 GK, till höger i bild. // Foto: Getty Images

Tournytt

Widing: ”Vet inte hur jag ska ladda om batterierna och spela amatörgolf igen”

PGA Tour-debuten skedde på självaste Riviera Country Club. Nu väntar collegespel fram till sommaren då Tim Widing tar steget till proffs.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-22

Amatören Tim Widing halkade på något av ett bananskal in i förra veckans PGA Tour-tävling Genesis Invitational på Riviera Country Club utanför Los Angeles. 

Widing kom tvåa, efter särspel, i en amatörtävling inför Genesis Invitational där en plats stod på spel och var redan hemma i San Francisco, där han spelar och studerar på college, när han fick reda på att han fått en plats i tävlingen efter ett sent avhopp.

Tillbaka på plats i Los Angeles väntade världseliten och en ovanligt tuff PGA Tour-debut.

23-årige Tim Widing gick runt på 76-73, samma score som bland andra Rory McIlroy, på den tuffa banan och trots en missad kvalgräns många erfarenheter rikare.

– Att bara fått chansen att spela har betytt jättemycket. Det är ju på den nivån jag strävar efter att spela om några år. Lärdomarna från den här veckan är många och kommer hjälpa mig mycket framöver i vad mitt spel behöver förbättras och hur man förbereder sig för en sån här tävling. Jag hade många bra och lärorika samtal med olika spelare, framförallt Alex Norén som jag beundrar väldigt mycket. Så även fast spelet tyvärr inte räckte till, så tar jag med mig mycket mer positiva saker framåt än negativa, säger Widing till Svensk Golf.

Vad behöver du förbättra?
– Det är viktigt att jag tar slag för slag och inte börjar sväva iväg med tankarna för mycket. Båda rundorna var jag under par efter sju spelade hål och kände att jag hade något bra på gång. Då är det lätt att börja tänka framåt och så fort man tappar koncentrationen lite på den här nivån så blir det kämpigt. Tyvärr så hände det för mig båda varven och jag hade svårt att hitta tillbaka till det fina spelet och de känslorna jag hade i början.

Hur ser närmaste framtiden ut?
– Härnäst väntar collegegolf och nästa tävling är på Bandon Dunes i början av mars. Vet inte hur jag ska ladda om batterierna och spela amatörgolf igen när jag precis spelat på den här nivån. Men det måste jag och eftersom jag ska bli proffs senare i sommar och varje tävling i vår är viktig så måste jag se alla starter som en Augusta och prestera på topp. Gör jag det så ökar mina chanser att få spela på den här nivån igen och efter den här veckan har jag definitivt fått mersmak.

Tim Widing är just nu rankad 54:a i världen bland amatörer (och kommer att klättra när rankingen uppdateras på onsdag) och ligger på 20:e plats i PGA Tour University som är en ranking PGA Tour tagit fram för att fler collegetalanger ska bli kvar när de tar steget över till proffs. Topp-5 på den ranking får medlemskap på undertouren Korn Ferry och plats 6–15 får medlemskap på någon av satellittourerna Mackenzie Tour i Kanada eller PGA Tour Latinoamérica samt en plats i kvalsteg två till Korn Ferry Tour.


 


Text: Olof Åsgård • 2021-02-22
TournyttPGA TourTim WidingTournytt
Scroll to Top