Alex Norén spelade bra förra veckan och är åter Sveriges näst högst rankade spelare. Foto: Getty images

Världsranking

Norén passerar Norlander på rankingen

Det pågår en kamp om vem som ska vara Sveriges högst rankade golfare för tillfället. Henrik Stenson fortsätter falla samtidigt som Alex Norén och Henrik Norlander båda visat på fin form den senaste tiden.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-22

Henrik Stenson var åter spelledig och fick därmed se sitt namn sjunka ytterligare på världsrankingen under veckan. Inför Genesis Invitaational var han rankad 82:a. Nu är han på plats 83.
Samtidigt närmade sig Alex Norén, som hade en fin vecka i Los Angeles.

Norén inledde Genesis Invitational starkt med en 64-rond, vilket innebar en delad fjärdeplats. Han höll sig också där uppe länge och med en parrond under söndagen blev det till slut en delad tolfteplats i en stjärntät tävling. Det var årets bästa resultat för Alex Norén.

LÄS MER: Max Homa vann på hemmaplan och prisades av barndomsidolen

Det gör att han klättrar på rankingen. Inför tävlingen på Riviera Country Club var svensken rankad 106:a i världen. Efter sin delade tolfteplats är han på plats 95.
I samma tävling spelade Henrik Norlander. Tyvärr missade han kvalgränsen vilket gjorde att den formstarke spelaren tappade från plats 96 till 99.
European Tour hade ingen tävling i veckan vilket gjorde att många svenska herrar var fortsatt spellediga.

Här är svensktoppen:

Högst upp på världsrankingen fick vi se ett antal förändringar. Patrick Cantlay tog sig förbi Rory McIlroy som missade cutten i Los Angeles. Amerikanen är nu rankad sjua i världen. Tony Finau, som slutade tvåa i tävlingen efter att ha förlorat i särspel, är nu rankad 13 i världen, två platser bättre än tidigare. Även Matthew Fitzpatrick klättrade.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-22
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderHenrik StensonPatrick CantlayRory McIlroyTournytt
Scroll to Top