Ingen Tiger Woods. Ingen Henrik Stenson. Veckans WGC-tävling har flera avbräck. Foto: Getty images

WGC

Årets första WGC spelas utan svenskar och Tiger Woods

Det vankas stortävling i veckan. Men inga svenskar har kvalat in i tävlingen. Det har däremot Tiger Woods gjort. Men hans rygg sätter stopp för deltagande i tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-22

Det kom kanske inte som någon överraskning att Tiger Woods inte skulle spela veckans WGC-tävling. I en intervju under förra veckans Genesis Invitational, där amerikanen var värd, berättade han att hans golfspel för tillfället består av träning med sin putter – som han förlängt då han inte kan böja ryggen. Han har därmed en bit kvar till att svinga en driver.

Men ryggskadade Woods hade spelat så pass bra att han ändå hade chansen att spela WGC-tävlingen, då han är rankad 48 i världen och de 50 främsta får en startplats.

Genom åren har Woods vunnit WGC-tävlingen vid sju tillfällen som genom åren spelats i Miami, Mexico City och nu Bradenton, Florida – dit den flyttades på grund av covid-19-osäkerheten i Mexiko. I och med att varken han eller Phil Mickelson (som inte lyckades kvala in) är med kommer veckans WGC-tävling vara den första sedan 1999 där ingen av dem spelar.

Det är inte första gången sedan 1999 som en svensk spelare inte deltar. Men det var ett tag sedan sist. Varken Henrik Stenson, Alex Norén, Henrik Norlander, Marcus Kinhult, Alexander Björk eller Sebastian Söderberg har en startplats i tävlingen. Detta gör att vi svenskar helt enkelt får blicka öster- eller västerut för att hitta någon att sympatisera med. Norrmannen Viktor Hovland är nämligen med och spelar, precis som finske Sami Valimäki.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-22
TournyttAlex NorénEuropean TourHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top