Regerande mästaren Phil Mickelson har valt att lämna återbud till nästa veckas titelförsvar i PGA Championship // Foto: Getty Images

Tournytt

Mickelson jagar historiskt rekord på PGA Tour Champions

Kan bli den förste att vinna tre PGA Tour-sanktionerade tävlingar på tre första försöken.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-20 Uppdaterad 2021-02-21

Phil Mickelson har meddelat att han ska spela nästa veckas PGA Tour Champions-tävling Cologuard Classic.

50-åringen gjorde debut på seniortouren förra säsongen och vann på första försöket. Han ställde upp i en tävling till och vann den också.

Nästa veckas tävling blir Mickelsons tredje start på PGA Tour Champions och skulle han vinna även den blir han historisk som den enda spelare som vunnit tre tävlingar på tre försök i PGA Tour-sanktionerade sammanhang.

Hittills i år har inte spelet klaffat och senaste ronden Mickelson spelade slutade i en kollaps, 80 slag andra dagen av AT&T på Pebble Beach där han efter två vattenbesök på hål 18 noterades för 9 slag på parfemman.

Genom åren har det blivit fem majorsegrar och totalt 44 PGA Tour-segrar. Innan proffskarriären drog igång var Mickelson framgångsrik collegespelare för Arizona State och när han vann sin första PGA Tour-tävling, Northern Telecom Open 1991, var han fortfarande amatör.
Den tävlingen spelades i Tucson, Arizona och sedan dess är det ingen amatör som lyckats vinna en PGA Tour-tävling. Även nästa veckas tävling Cologuard Classic spelas i Tucson.
Om dessa minnen hjälper Mickelson att få igång spelet och skriva historia återstår att se. Med i startfältet finns bland andra fjolårets vinnare Bernhard Langer, Jim Furyk och Ernie Els.


Text: Olof Åsgård • 2021-02-20
TournyttPGA Champions TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top