Bryson DeChambeau har längst snittlängd på PGA Tour. Men under torsdagen var det en svensk som slog längst av alla. Foto: Getty images

Boom!

Svenske amatören slog längst av alla

Visst, det grundar sig i en enda rond. Men ändå, Tim Widing har bra tryck i bössan.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-19

Under torsdagen debuterade Tim Widing på PGA-touren och statistiken visar att han inte bara var där för att se och lära. PGA Tour för nämligen statistik på sina spelare via ShotLink och enligt den datan stack svenske amatören ut.

23-åringen från Småland var nämligen den spelare som hade längst snitt från tee.

Under torsdagen snittade Tim Widing 313,4 meter från tee vilket alltså var längst av alla.
Hans längsta smäll var på hela 324 meter.

För att sätta den här längden i perspektiv snittar Bryson DeChambeau 303 meter från tee och Rory McIlroy har en snittlängd på 296 meter.

Birdiefest på Riviera av Norén – delad fyra i Kalifornien

Men trots att han slog längst var han ändå långt ifrån en av de bättre spelarna från tee under torsdagen. Faktum är att han hade -1,152 strokes-gained från tee efter att endast träffat sju av 14 fairways under första ronden. Och som brukligt innebär missade fairways sämre möjligheter att göra bra ifrån sig in mot green – vilket också var vad som hände från Widing.

Men vad ska man ta med sig från det här då?
Först och främst, Tim Widing har bra fart i grejerna. Och med den moderna golfens utveckling är längd en avgörande faktor för att vara med och slåss om titlar. Med lite bättre precision och finslipning i de andra delarna kan det bli riktigt bra för Tim Widing.

Och vad som än mer tyder på att han kan ha en framtid på PGA Tour är hans mentalitet. När han pratade med Svensk Golf efter den första ronden var glädje en röd tråd genom hela samtalet.
– Det kändes bra. Försökte bara le och fokusera på mitt slag, vilket hjälpte för att hålla koncentrationen uppe och nerverna i styr. Klart man var lite nervös, om jag inte hade varit det så hade det varit lite konstigt. Det betyder väldigt mycket för mig att få spela den här tävlingen, så klart man kände av det lite, men inte så att det påverkade mitt spel. Under rundan var jag väldigt lugn och kände att jag hade full kontroll på mina nerver, säger Tim Widing till Svensk Golf.

Här kan du läsa hela intervjun med den långtslående svensken!


Text: Jesper Johansson • 2021-02-19
TournyttPGA TourTim WidingTournytt
Scroll to Top