Tim Widing kommer att debutera på PGA Tour i veckan. Foto: Getty images

Framtida stjärna?

Svensk collegespelare med i veckans PGA Tour-tävling

I och med att Andy Ogletree inte kommer till start i veckans Genesis Invitational får en svensk amatör debutera på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-17

Tim Widing från Jönköping, medlem på A6 GK, studerar till vardags på University of San Francisco. Han är inne på sitt avslutande collegeår, innan det är dags att ta nästa steg och bli proffs för att fortsätta jaga framgångar på golfbanan.

Redan i veckan kommer han få chansen att se vad hans spel håller för.
I och med att Andy Ogletree inte kommer till spel på grund av en skada får nämligen svensken en plats i prestigefyllda Genesis Invitational och får spela på enastående Riviera Country Club.

Widing förlorade i ett särspel under tisdagens Genesis Invitational Collegiate Showcase men med Ogletrees avhopp fick han en plats att spela.
Det blir Widings första start på PGA Tour och sina två första varv kommer han att spela tillsammans med sydkoreanen Tae Hoon Kim samt fjolårets US Amateur-segrare Tyler Strafaci.
Tim Widing är världens 54:e högst rankade herramatör och går nu direkt upp mot ett väldigt starkt startfält med världsspelare som världsettan Dustin Johnson, Jon Rahm och Rory McIlroy.

Med Widings sena startbiljett blir det tre svenskar som spelar veckans tävling. De andra två är Alex Norén och formstarke Henrik Norlander, som dessutom spelar i samma boll de två första varven.

Tim Widing är laddad.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-17
TournyttPGA TourTim WidingTournytt
Scroll to Top