För första gången sedan i februari har Phil Mickelson synts till på en golfbana // Foto: Getty Images (Arkiv)

Tournytt

Mickelson funderar på vad han ska göra efter karriären

Phil Mickelson kommer inte kunna spela professionell golf på högsta nivå speciellt länge till. Men vad ska han göra istället? Hans agentur har börjat höra sig för hos olika tv-bolag.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-17

Vare sig Phil Mickelson vill eller inte börjar hans ålder sätta käppar i hjulen för spel på PGA Tour. Därför kommer han att behöva fundera på vad han vill göra här näst och med sin naturligt underhållande persona med en golfklubba eller mikrofon i handen och får vi hoppas att han inte väljer att pensionera sig helt utanför rampljuset.

Enligt Front Office Sport behöver vi inte vara för oroliga. De rapporterar nämligen att hans agentur börjat sondera terrängen bland tv-bolag för att se om det finns en plats för honom i ett bås.
– Absolut, vi pratar alltid om Phils framtid. Det skulle inte förvåna mig om vi såg mer av Phil Mickelson på tv de kommande 12-24 månaderna, säger Steve Loy, Mickelsons företagspartner sedan en lång tid tillbaka.

Phil Mickelson kommer alltså med största sannolikhet arbeta som expert framöver. Förhoppningsvis lämnar han dock inte spelet helt. De senaste åren har han deltagit i tre välgörenhetsmatcher och bjudit på underhållning för oss som gärna hör amerikanen prata om hur tankarna går inför ett slag. Vilket han visserligen även kan göra i amerikansk TV – om nu nätverken är villiga att betala tillräckligt mycket…
– Frågan är om någon kan betala tillräckligt mycket. Och om han verkligen vill vara ute och jobba 10 till 20 tävlingar per år, säger en källa till Front Office Sports.

Om nu Phil Mickelson ska börja jobba med TV lär han på något sätt kombinera det arbetet med spel på PGA Tour Champions, där han redan tagit två segrar.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-17
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top