Alex Norén och Henrik Norlander är tillsammans med amatören Tim Widing de tre svenskar som spelar veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty images

TV-tider

Mästerlig bana och tre svenskar till start – här är tv-tiderna

Här har du veckans TV-tider och tre utmärkta anledningar till varför du ska se till att planera ditt schema efter dem.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-17

För oss golfnördar som har en speciell kärlek till golfbanors arkitektur och stil är veckans Genesis Invitational obligatorisk att följa. Tävlingen spelas nämligen på Riviera Country Club i Los Angeles. En bana med flera fantastiska arkitektoniska egenheter.

Inte minst hål 10.
Rivieras 10:e är ett av golfens mest omtalade korta par 4. Hålet, som George Thomas ritade ihop under det glada 1920-talet, mäter endast drygt 280 meter från den lätt upphöjda teen. När PGA Tour gör sitt årliga stopp på Riviera Country Club, strax utanför Los Angeles, kommer du att tvångsmatas med mängder av superlativ om hålet ifråga. Inte minst när det får visa tänderna och smälla de spelare på fingrarna som inte riktigt lyckats bena upp designens taktiska pussel.

LÄS MER OM TIONDE HÅLET HÄR

Utöver det tionde hålet talade Xander Schauffele bra om vad som gör banan så speciell. Scorerna är i vanliga fall relativt höga på banan. Detta trots att out-of-bounds och vattenhinder knappt är i spel. Istället är det en mental utmaning för världens bästa spelare som väntar.
– Eftersom det inte finns några direkta hinder som ger dig plikt är det lätt att du blir otålig och börjar spela för aggressivt. Det är lätt att göra bogey eller dubbelbogey på det sättet, vilket kanske är det mest frustrerande. Tålamod är nyckeln, säger Schauffele.

LÄS MER: Schauffele hanterade senaste andraplatsen med “ett par glas vin”

Och om det inte är arkitekturen som lockar dig till att slå på TV-apparaten finns det tre svenska anledningar att slå sig ned i soffan. Alex Norén, formstarke Henrik Norlander och PGA Tour-debuterande Tim Widing spelar i veckans tävling som sänds på C More. Widing kvalade in till tävlingen efter att ha tagit över en skadad spelares plats i tävlingen. Amatören spelar de första två varven på proffstouren tillsammans med sydkoreanen Tae Hoon Kim samt fjolårets US Amateur-segrare Tyler Strafaci.

Ännu inte övertygad?
Om varken formstarka och debuterande svenskar eller golfarkitektur i världsklass lockar borde det övriga startfältet göra det. Dustin Johnson, Viktor Hovland, Rory McIlroy, Bryson DeChambeau, Xander Schauffele, Patrick Cantlay, Tony Finau och Justin Thomas är bara några av alla stjärnor som tagit sig till Kalifornien för veckans tävling. Underhållningsgaranti!

Tävlingen sänds som vanligt på C More Golf och CMore.se.
Här är TV-tiderna:

Torsdag
15.45Featured Groups
19.50Huvudsändning
Fredag
15.45Featured Groups
19.50Huvudsändning
Lördag
17.00Featured Groups
18.50Huvudsändning
Söndag
17.00Featured Groups
18.50Huvudsändning

Text: Jesper Johansson • 2021-02-17
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderPGA TourTim WidingTournytt
Scroll to Top