Tiger Woods har kvalat in till årets första WGC-tävling. Men en ryggoperation tidigare i år gör att en start är högst osäker. Foto: Getty images

WGC

Woods får spela årets första WGC – men är han fortsatt skadad?

Tiger Woods har en plats klar för årets första WGC-tävling om två veckor. Men kommer han att spela?

Text: Jesper Johansson • 2021-02-16

Tiger Woods kan spela årets första WGC-tävling. Detta då han via världsrankingen kvalat in till tävlingen som spelas på The Concession.
Men frågan är om amerikanen kommer att spela. Senast han tävlade var i december, då Woods spelade tillsammans med sin son – Charlie Woods.

Sedan dess har han genomgått ytterligare en ryggoperation och därefter har det varit tyst. Ingen vet hur illa det är ställt med legendaren, eller om han faktiskt är på väg tillbaka efter operationen. Mycket tyder på att han ännu inte är redo att tävla, då han inte meddelat start i någon tävling i år hittills.

LÄS MER: Tiger Woods nyopererad – femte ryggoperationen i karriären

WGC-tävlingen på The Concession spelas 25–28 februari och världens 50 högst rankade spelare får delta. Det innebär att ingen svensk för tillfället är klar för tävlingen, och för att ta en plats lär det krävas ett riktigt toppresultat för svenskarna som spelar veckans Genesis Invitational – Alex Norén och Henrik Norlander.

Tiger Woods spelade nio tävlingar som ger rankingpoäng 2020. Hans bästa resultat var i Farmers Insurance Open där han slutade delad nia. Hans sista tävling var The Masters, där han var titelförsvarare. Där blev det en delad 38:e-plats efter att ha behövt tio (!) slag på det tolfte hålet under den avslutande ronden.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-16
TournyttPGA TourTiger WoodsTournyttWGC
Scroll to Top