Francesco Molinari har hittat tillbaka till det fina spel som ledde till majorvinst och ett felfritt spel i Ryder Cup 2018. Foto: Getty images

Tournytt

Formstark Molinari redo för tävling på hemmabanan

Efter att ha tappat svingen valde Francesco Molinari att använda pandemin som ett tillfälle att vila från golfen. Nu är han tillbaka med fin form – lagom till tävlingen på hans nya hemmaklubb.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-16

Sedan The Masters 2019 har Francesco Molinari haft det tufft. Till Golf Digest berättar han att det redan då fanns problem i svingen som sedan blev ännu tydligare, vilket gjorde att han tappade sitt spel.
Utöver det drabbades världen av en pandemi vilket gjorde det svårt för italienaren att komma tillbaka till sin fina form. Och som inte det vore nog var han mitt uppe i en flytt av hela sin familj från Italien till USA.

Nu, bosatt i södra Kalifornien, har italienaren börjat hitta tillbaka till spelet. I hans senaste tre starter har han varit topp-10 och i veckan är det dags för Genesis Invitational på Riviera Country Club, som Molinari nu är medlem på.
– Jag hade turen att kunna bli medlem där i oktober-november. Alla på klubben har varit trevliga och hjälpsamma. Jag har träffat några medlemmar, spelat några ronder med dem. Jag har spelat banan några gånger och jag börjar förstå hur banan ska spelas. Det är en golfbana som jag gillar men historiskt inte spelat så bra på, säger Molinari till Golf Digest.

Kanske kan spelet vara bättre den här veckan, med en nyfunnen form och ytterligare några varv på den privata anläggningen. Men hur kommer det sig att hans usla form, som innebar att han rasade till långt över 100 på världsrankingen, nu är på bättringsvägen. Det visar sig inte vara något hokus-pokus. Molinari har helt enkelt … börjat träna.
– Jag har tränat och fokuserat mer på golfen. Förra året fokuserade jag under inledningen på mitt spel men fick inte ihop det. Sen, mars till september, gjorde jag inte mycket alls med mitt golfspel.
– Om man kan säga att något bra kom från pandemin var det väl just det, att jag kunde ta en paus från sporten. Jag hade nog inte gjort det om det var ett vanligt år. Det fick mig att förstå hur mycket jag saknade golfen, hur mycket jag ville spela, hur mycket jag ville. Vinna och spela bra golf igen. Det gjorde att jag blev mer motiverad, säger Molinari.

Francesco Molinari har också bytt caddie lagom till året. Mark Fulcher, Justin Rose tidigare caddie, har tagit över jobbet och tillsammans har de som mål att ta sig in i årets Ryder Cup-lag, även om italienaren just nu är långt ifrån – rankad 65:a på de euroeiska poängen och 45:a på världspoängen.
– Jag har en lång, lång väg att vandra för att ta mig in i laget men förhoppningsvis kan jag spela bra nog. Det är just nu långt borta men jag kan inte förneka att jag självklart skulle älska att vara där i höst, säger Molinari.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-16
TournyttFrancesco MolinariPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top