Nate Lashley var inte helt nöjd efter att ha fyrputtat från kort håll under söndagen. Foto: Getty images

PGA Tour

Lashleys kostsamma fyrputt – tappade 4,5 miljoner

Nate Lashley fick en obehaglig påminnelse om att puttning är lika viktigt som de andra delarna av spelet. Under söndagen missade han flera korta puttar på hål 16, vilket innebar flera miljoner färre inspelade kronor.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-15

Nate Lashley såg länge ut att vara en av de som skulle vara med och slåss om titeln i helgens AT&T Pebble Beach ProAm. Men en fyrputt på det 16:e hålet gjorde att han tappade rejält och inte längre hade något med segern att göra.

Till slut blev det en delad femteplats, vilket förstås inte är något dåligt. Men med tanke på att han hade chansen att ta sin andra seger i karriären var han förstås frustrerad efter en till synes onödig fyrputt från kort avstånd.

Se missade puttarna här:

Det går ingen nöd på Nate Lashley efter helgens spel på Pebble Beach. Hans delade femteplats innebar en check på 301 275 dollar, 2,5 miljoner kronor.
Men om fyrputten hade varit en treputt, ja då hade prischecken varit på 413 400 dollar, 3,4 miljoner kronor.
Hade han tvåputtat? 694 200 dollar, 5,7 miljoner kronor.

Och hade han satt den första putten – vilket han var mycket nära att göra – då hade han slutat ensam tvåa och fått en check på 850 200 dollar, 7 miljoner kronor. En dyr miss, helt enkelt.

Vinnaren av veckans tävling var Daniel Berger, som fick en check värd 1,4 miljoner dollar – 11,6 miljoner kronor.
I tävlingen spelade två svenskar. Alex Norén missade cutten och fick därmed lämna Monterrey Peninsula utan några inspelade kronor. Henrik Norlander, som till slut blev delad 26:a i tävlingen, spelade in 59 280 dollar, ungefär 490 000 kronor.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-15
TournyttHenrik NorlanderNate LashleyPGA TourTournytt
Scroll to Top