Daniel Berger avslutade tävlingen på Pebble Beach med tre perfekta slag för eagle – och vinst. Foto: Getty Images)

Tournytt

Berger: “Man behöver vara modig där ute”

Jordan Spieth är på uppgång men det blev ingen vinst den här veckan heller. Den tog Daniel Berger hand om efter en imponerande avslutning. Henrik Norlander tappade mark sista ronden.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-15

Det  var Jordan Spieth, den trefaldige majorsegraren, som var huvudattraktion under veckan på Pebble Bech.

Spieth gick ut i ledning för andra söndagen i rad och hade ännu en möjlighet att ta sin första seger sedan The Open 2017. Förra veckan, i Phoenix Open, slutade han fyra.

Denna gång slutade han trea.

Efter en bogey på 14 var Spieth tre efter och tåget gick ifrån honom även denna söndag.

– Det var länge sedan jag hade sådant här självförtroende. Jag gjorde några riktigt bra svingar under press denna veckan, det var faktiskt fler bra svingar än dåliga. Men jag kände mig inte lika bekväm över bollen på sista nio som jag gjorde i går, sa Jordan Spieth.

Han hade två slag ner till Daniel Berger, Tom Hoge, Russel Knox, Patrick Cantlay och Nate Lashley när han peggade upp på ettan.

Spieth hade till en början svårt att sätta bollen i spel, fick med sig ett par bogeys de första nio och när ledarbollen kommit halvvägs var Lashley (–15) i täten, ett slag före Berger och två före Spieth och Cantley.

Vem skulle dra längsta strået?

Svaret blev Daniel Berger, som avslutade med en imponerande eagle på det sista hålet – par femman som går som en banan med Stilla havet längs hela vänstersidan – för seger med två slag före Maverick McNealy.

Berger skickade ut en perfekt drive, följde upp med en makalös spoon in till green, från 232 meter, och sänkte sedan en tiometersputt som definitivt avgjorde tävlingen.

– Det var nog den bästa trätrean jag slagit någonsin och sedan att dessutom få sänka putten. Det känns ganska speciellt, sa Daniel Berger efteråt.

Daniel Berger, som även gjorde eagle på andra hålet, kom in på 65 slag för dagen, sju under par och slutade –18 totalt.

– Jag har varit i det här läget förut, att vara tvungen att slå ett bra slag på sista hålet. Ibland går det, ibland inte. Man behöver vara modig där ute och jag tycker att jag var det i dag.

På lördagen slog Berger utslaget out, till höger, på 18:e och avslutade den ronden med en dubbel. Det var inget som störde honom.

– Det viktigaste är att kunna vara orädd. Man kan gå ut där och oroa sig för alla möjliga utfall och alla olika ställen bollen kan gå till, men i slutändan är det bara golf. Det är bara ett golfslag och det går att gå ut där och liksom frigöra sinnet och vara orädd. Då har man mycket större möjligheter att slå ett bra slag, sa Berger.

Det var fjärde vinsten på PGA-touren för 27-årige Berger, som är son till tennisspelaren Jay Berger som vann tre ATP-titlar på 80-talet.

Segern var värd 1,4 miljoner dollar (cirka 11,5 miljoner kronor).

.

.

25-årige Maverick McNealy kom smygande bakifrån. McNealy är uppväxt i Pebble Beach-området och kan banan väl, men han fick inte spela den förrän han fyllde 16.  Då fick han en premiärrond i födelsedagspresent.

McNealy, som har sällskap med världsfemman Danielle Kang som spelar på LPGA-touren, var rankad som världens bäste amatör när han blev proffs på hösten 2017.

Andraplatsen är hans bästa resultat på PGA-touren.

– Jag lärde mig mycket dag och är riktigt stolt över hur jag hanterade de sistan nio hålen, att jag kunde kanalisera alla känslor jag hade till att spela bättre golf, sa McNealy som ledde i klubbhuset och bara kunde titta på när Berger sänkte för eagle och vinst.

HENRIK Norlander, som var fem slag efter är dagen började, kom in på 73 slag, ett över par för dagen (–7 totalt) och tappadetretton placeringar. Norlander hade svårt på greenerna under helgen och gjorde bara två birdies de två sista ronderna. Han slutade D26, elva slag efter.

Norlander är 39:a på Fedex Cup-rankingen.

.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-15
TournyttDaniel BergerHenrik NorlanderJordan SpiethPebble Beach Golf LinksPGA TourPGA-tourenTournytt
Scroll to Top