Jordan Spieth går ut i ledarboll för andra söndagen i rad. Här på tians green under lördagens rond på Pebble Beach. Foto: Getty Images

PGA-touren

Ny söndagschans för stabil Spieth

Jordan Spieth är i ensam ledning på Pebble Beach och för andra veckan i rad har han chans att ta sin första vinst sedan 2017.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-14

Jordan Spieth, förre världsettan med elva PGA-toursegrar, varav tre majors, under bältet  som varit ”under isen” de senaste åren ser ut att ha tagit sig upp ur den där gropen han befunnit sig i så länge.

Förra söndagen i Phoenix Open gick Jordan Spieth ut i delad ledning men fick problem på greenerna, blev omkörd och slutade fyra.

Nu har han återigen chansen att vinna. Något han inte gjort sedan segern i The Open 2017.

– Jag bryr mig inte så mycket om hur länge sedan det var. Jag försöker bara koppla bort det, för de senaste två veckorna har jag äntligen spelat så stadigt som jag velat göra under en lång tid, sa Jordan Spieth.

På lördagen gick han i ledarboll tillsammans med Daniel Berger och svenske Henrik Norlander. Spieth kom in ett under par (71), är –13 totalt och leder AT&T Pebble Beach Pro-Am med två slag före Daniel Berger, Tom Hoge, Russel Knox, Patrick Cantlay och Nate Lashley. Ett slag bakom dem finns fyra spelare.

Jordan Spieth, som får Lashley och Hoge med sig i ledarbollen (19.40, svensk tid) kommer att bli en jagad man under söndagen.
– Det handlar om att ha ett extremt tålamod. Det hade jag inte förra veckan, jag försökte forcera lite för tidigt och det slutade med att jag inte tog vara på några av enklare hålen, missade slag som hade varit rätt sköna att ha i slutet. Så jag tror att jag kan ta med mig en hel del från förra söndagen, sa Jordan Spieth efter ronden.

Mycket kan hända på Pebble Beach.

Som att Daniel Berger avslutade sin rond med en dubbel på sista hålet vilket gjorde att Jordan Spieth plötsligt stod i ensam ledning.
– Det visar hur fort saker och ting kan ändra sig på den här banan, särskilt när det blåser, sa Jordan Spieth.

.

I torsdags satte Spieth sitt andraslag från drygt hundra meter för eagle på tian. På lördagen gjorde han det igen, med en järnåtta från drygt 140 meter på hål 16. Och gick tillbaka upp i delad ledning efter en jobbig period med bogeys på 10, 12 och 14.

– Det är sådant som gör honom så speciell. Han är en fantastisk spelare och jag tror att han kommer att ta många fler segrar framöver, kommenterade Daniel Berger.

Henrik Norlander hade en motig dag på greenerna i blåsten på Pebble Beach. Han kom in två över par för dagen, efter en rond utan en enda birdie, och är fem slag (D13) efter ledande Spieth inför söndagen.

.

Klicka på bilden för full leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-14
TournyttJordan SpiethPebble Beach Golf LinksPGA Tour
Scroll to Top