Joel Dahmen och Sung Kang är inte bästa kompisar efter en regelkontrovers för några år sedan. Bilder: Getty Images

PGA-touren

Dahmen kallade Kang för fuskare – nu går de i samma boll

Joel Dhamen och Sung Kang har inte spelat tillsammans sedan Dahmen anklagade Kang för fusk 2018. I dag går de i samma boll på Pebble Beach.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-14

Det var under den sista ronden av Quicken Loans National i juli 2018 som Kangs och Dahmens kontrovers började.

På tionde hålet, par 5 dogleg vänster med en bäck och pliktområde längs hela vänstersidan, hade Kang 225 meter till green. Han väntade tills bollen framför var klar och gick för det. Bollen korsade bäcken två gånger och landade sedan i pliktområdet till vänster om greenen, i högt gräs. Läget var ospelbart.

Nu följde en 25 minuter lång diskussion mellan Kang, Dahmen och en domare.

.

golf.com

.

Kang menade att bollen skar nära hål, Dahmen ansåg att han skulle droppa 180 meter bakåt eftersom hålet hade ett hinder längs hela vänstersidan hade bollen behövt komma ut och sedan gått in i pliktområdet igen för att Kang skulle kunna få den dropp han ville ha. I så fall skulle den ha behövt hooka kraftigt vilken det inte gjorde.

Bollen skar en gång och var sedan kvar i pliktområdet tills den landade, menade Dahmen. Han har sedan fått medhåll av både närstående publik och en funktionär som befann sig vid green.

Dispyten slutade med att Kang fick droppa ungefär 30 meter från hål.

Efter ronden twittrade Dahmen: ”Kang fuskade. Han tog en felaktig dropp. Jag argumenterad tills jag blev blå. Jag förlorade”.

PGA-touren försvarade sitt beslut, konstaterade att Kang fått ett pliktslag och att bevisen för att han droppade från fel ställe var oklara.

Nu ska alltså Dahmen och Kang (och C T Pan) spela på tillsammans igen för första gången sedan Dahmen alltså anklagade Kang för fusk.

Joel Dahmen reagerade med en emoji när han upptäckte det:

18.56 svensk tid slår alltså de två – och C T Pan – ut på tian (samtidigt som Henrik Norlander peggar upp på ettan).

Blir kanske inte så mycket skratt och småprat i den bollen.

Källa: golf.com


Text: Bo Steffensen • 2021-02-14
TournyttJoel DahmenPebble Beach Golf LinksPGA TourPGA-tourenSung Kang
Scroll to Top