Jordan Spieth fick hålla i mössan på Pebble Beachs åttonde tee, men spelet räckte till ledning. Foto: Getty Images.

PGA-touren

Nu är Spieth i blickfånget igen

Den ”försvunne” Jordan Spieth fortsätter att visa form. På lördagen går han ut i ledarboll – med svenske Henrik Norlander.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-13

Jordan Spieth har inte vunnit sedan han tog sin tredje majortitel i The Open på Royal Birkdale 2017. Den förre världsettan har varit osynlig långa stunder de senaste åren och var till och med på väg att ramla utanför topp 100 på världsrankingen.

Men den senaste tiden har han börjat synas igen.

Förra veckan var han nära en seger men slutade fyra i Phoenix Open, hans bästa resultat sedan maj 2019. Och ett hopp upp till plats 69 på världsrankingen.

Nu leder han AT&T Pebble Beach Pro-Am inför helgens spel. Efter 65, 67 är Spieth –12 totalt och leder tävlingen ett slag före Daniel Berger (–11) och svenske Henrik Norlander (–10). De tre går också ut i ledarboll på lördagen (19.15 svensk tid).

– Vet ni vad, det är ganska sjukt. Du får med dig lite olika kort där ute. Ena stunden får du bra kort, nästa blir du tilldelad dåliga kort. Nu slår jag bollen och tänker att det ska bli en bra period igen. Fast det där är ju inget man kan luta sig mot, det är bara det att när det händer så är det riktigt skönt, sa Spieth efteråt som framför allt visade upp lite av sin “gamla” puttning.

AT&T Pebble Beach Pro-Am spelas utan kändisamatörer i år på grund av coronapandemin.

Tävlingen spelas på två banor torsdag och fredag. Spyglass Hill, som anses klart svårare, och Pebble Beach.

Jordan Spieth hade ”rätt” lottning, Pebble Beach torsdag, Spyglass Hill fredag. Precis som Henrik Norlander. Det blåste nämligen mer på Pebble på fredagen.

–Spelet känns lite bättre, men det är fortfarande en del att göra när det gäller att matcha känslan med den exakta tajmingen, sa Jordan Spieth.

67 spelare var på rätt sida kvalgränsen som drogs vid –1.

Alex Norén var inte en av dem. 74 slag på torsdagen blev 76 på fredagen. Totalt +6.

Klicka på bilden för att komma till hela leaderboarden.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-13
TournyttHenrik NorlanderJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top