Frida Kinhult är den första spelaren att få stipendie av PGA of Sweden 2021. Foto: Getty images

PGA Future fund

Kinhult får stipendium: ”God hjälp till att ta ytterligare kliv”

PGA of Sweden har genom PGA Future Fund meddelat den första stipendiaten för 2021. Stigande stjärnan Frida Kinhult.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-11 Uppdaterad 2021-02-11

Frida Kinhult lyckades 2020 inte bara kvala in på Symetra Tour. Hon lyckades dessutom vinna finalen och därmed kvala in på LPGA Tour, damernas största tour. På grund av den framgången vill PGA of Sweden dela ut ett stipendium genom PGA Future Fund till 21-åringen.

Stiftelsen ”PGA Future Fund” bildades 1997 av PGA of Sweden tillsammans med ett antal personer inom näringslivet med stort golfintresse. Syftet med stipendiet är att ge unga lovande svenska Tour Professionals ett ekonomiskt stöd, som kan vara viktigt när en spelare är på väg ut på touren eller på väg ut på en högre tour. Totalt kan en spelare få 100 000 kronor och genom åren har PGA Future Fund delat ut 8 570 000 kronor till spelare på väg ut på touren. Bland annat Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Henrik Stenson och Alex Norén.

Golfåret 2020 ligger till grund för valet av stipendiater 2021. Men pandemin gjorde att året var annorlunda. Alla tourer fick se över och ändra spelscheman och ändrade reglerna för vilka som behöll sina kort och inte. Därför genomfördes inga kvalskolor till många av tourerna. Därför har stiftelsen valt att arbeta på ett lite annorlunda sätt när det kommer till årets stipendier.
”Vi kommer att avvakta vårens spel, Q1 och Q2, för att kunna analysera vilka spelare vi ska satsa på. Många lovande amatörspelare kan gå över till Pro-lägret i sommar eller till hösten? Inte minst sneglar vi på de duktiga amatör-damerna som fick spela US Womens Open. Jag tror vi var många som spänt följde Maja Stark, Linn Grant, Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin i den tävlingen”, säger Johan Hampf i ett pressmeddelande.

Men även om PGA Future Fund behöver lite mer tid på sig för att bestämma vilka spelare som ska få stipendium står det klart att en av de som kommer få en ekonomisk boost är Frida Kinhult.
”Tillskottet på 75 000 kronor kan bli en god hjälp till ytterligare kliv uppåt i rankingen och karriären 2021”, skriver PGA of Sweden.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-11
TournyttFrida KinhultLPGA TourPGA of SwedenSymetra TourTournytt
Scroll to Top