Patrick Cantlay är i fin form och favorit inför veckans tävling. Foto: Getty images

Tournytt

Cantlay veckans favorit i tuffa förhållanden

Förvänta dig höga scorer och en tuff utmaning när PGA tour-proffsen spelar veckans tävling på Pebble Beach och Spyglass Hill...

Text: Jesper Johansson • 2021-02-10

PGA Tour har tagit sig till Pebble Beach för veckans AT&T Pebble Beach Pro-Am. Sceniska vyer över en av USA:s bästa banor är vad vi vant oss av att se från Monterrey Peninsula när proffsen är på plats.

Men så blir det inte i år. Temperaturerna ska inte överstiga 12 grader under speldagarna, och de första tre varven spelas i regn. Världens elfte bästa spelare enligt rankingen, Patrick Cantlay, är favorit i veckan. Han tror veckans tävling blir en utmaning.
– Jag tror regnet kommer göra allt lite jobbigare. Det är redan kallt, så det kommer kännas ännu kallare och det tror jag kommer göra resultaten sämre, speciellt om det börjar blåsa, sa Patrick Cantlay till medier på plats inför tävlingen.
– Och det kan vara lera på bollarna, om de väljer att inte tillämpa regeln som gör att man får rengöra golfbollen. Det adderar lite osäkerhet och gör det ännu svårare. Och så kommer bollen att flyga kort också. I vanliga fall slår man kortare här jämfört med resten av landet, så om det regnar och är kallt slår man ännu kortare.

Dustin Johnson valde att skippa veckans tävling efter att ha vunnit förra veckan i Saudiarabien. Det gör att Patrick Cantlay är den högst rankade spelaren i veckans tävling och är i fin form. I höstas lyckades han vinna Zozo Championship och för någon vecka sedan slutade han tvåa i The American Express efter en otrolig avslutningsrond i Palm Springs.
– Mitt spel har varit bra. Jag var själv lite överraskad över att jag kunde gå 11 under par under senaste tävlingsronden jag spelade. Men jag tror det kommer vara viktigt för framtiden och är ett bevis på att mitt spel är bra. Och om jag kan sätta puttar som jag gjorde då får de andra spelarna se upp, säger Cantlay.

Men Palm Springs och perfekt väderlek är något helt annat jämfört med veckans tävling. Cantlay upprepar att slaglängden inte kommer vara speciellt lång och det av två anledningar.
– Bollen flyger kortare när det är kallt och när det är kyligt är det svårt att röra på kroppen så snabbt som man brukar göra.
– Om jag är på östkusten under sommaren slår jag en järnsjua 173 meter. Idag (tisdags) slog jag en järnsjua 143 meter. Så det är stor skillnad, förklarade Cantlay.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-10
TournyttPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top