Om två veckor får vi se Annika Sörenstam spela på LPGA igen. För första gången på 13 år. /Foto: Getty Images

Tournytt

Sörenstam gör LPGA-comeback: “Ser fram emot utmaningen”

Senast Annika Sörenstam spelade en LPGA-tävling var 2008. Om två veckor gör hon comeback.

Text: Oskar Åsgård • 2021-02-09

I december 2008 tackade Annika Sörenstam, 38 år gammal, för sig på den internationella proffsscenen. Hon gjorde det med en birdie och en delad sjundeplats i Dubai Ladies Masters.

Men om två veckor peggar Sörenstam, som fyllde 50 år i höstas, på nytt upp som proffs i årets andra LPGA-tävling Gainbridge LPGA Championship. Det tillkännagav Sörenstam i ett nyhetsbrev under tisdagskvällen.

“Mycket har hänt sedan (jag slutade spela professionellt), framför allt har vi fått två barn. Ava och Will är spända att se mamma spela. Jag kan erkänna att tanken på att ställa upp i den här tävlingen inte hade slagit om det inte vore för att den flyttade till min hemmabana.” säger Sörenstam.

Tidigare i januari tillkännagavs att Gainbridge LPGA Championship, där Madelene Sagström är titelförsvarare, skulle flytta till Lake Nona Golf Club där Annika Sörenstam bor.

Men det finns fler skäl än bara det att världseliten råkar gästa hemmaklubben som gjorde Sörenstam sugen att snöra på sig tävlingsskorna igen.

“Det känns rimligt att vara med, inte bara för att det är på hemmaplan, utan för att mitt mål är att spela U.S. Senior Women’s Open senare i sommar. För att kunna nå min fulla potential då har jag insett att jag behöver fler tävlingar under bältet. Jag har inte höga förväntningar, men ser fram emot utmaningen!” skriver Sörenstam i sitt nyhetsbrev.

För tre veckor sen ställde Sörenstam upp i årets första LPGA-tävling, Diamond Resorts Tournament of Champions, fast då som amatör i pro-am-tävlingen. Hon spelade bland andra tillsammans med världsfyran Nelly Korda, 22, som var imponerad av svenskan.

“Det var riktigt coolt, helt ärligt. Hon har det fortfarande i sig. Hennes känsla runt greenerna, det var lite surrealistiskt faktiskt. Att det fortfarande går att vara konkurrenskraftig vid den åldern.” säger Korda till LPGA.com.

Gainbridge LPGA Championship inleds den 25 februari och tävlingen sänds på V Sport Golf.


Text: Oskar Åsgård • 2021-02-09
TournyttAnnika SörenstamLake Nona Golf ClubLPGA TourMadelene Sagström
Scroll to Top