Brooks Koepka lyckades sätta en chipp för eagle när det betydde som mest. Till slut innebar det en seger på TPC Scottsdale. Foto: Getty images

TV

Se Koepkas avgörande – chippade i för eagle

Brooks Koepka lyckades vinna Phoenix Open efter storspel under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-08

Brooks Koepka lyckades under söndagen ta sin första seger på 540 dagar. Världsstjärnan har därmed lika många segrar i ordinarie tävlingar som majors, totalt åtta vinster.

Och det var majorklass på amerikanens avslutning i Phoenix, Arizona. De sista sex hålen gick amerikanen fem under par för att därmed totalt vara -18, ett slag bättre än tvåorna Xander Schauffele och Kyoung-Hoon Lee.

Storspel av den stora stjärnan. Och läckrast av alla slag var hans eagle på hål 17.
Hålet spelas kort vilket gör det till en bra birdiechans. Det är också möjligt att putta för eagle. Brooks Koepka lämnade dock sitt utslag 30 meter kort om flaggan, precis framför green. Därifrån hade han 29,5 meter till flaggan och han valde att slå en chipp som snabbt började rulla. Och resultatet var helt perfekt. Tre studsar, en boll i rullning och tidig “hålgest”.

Det blir inte mycket snyggare:

I segerintervjun sa Koepka att han saknat känslan att slåss om en seger. Med skador som ställt till det var han osäker på om han skulle kunna komma tillbaka över huvud taget.
– Det fanns en kort period när jag var skadad som jag tvivlade på om jag skulle kunna komma tillbaks till mitt gamla jag igen. Det spelade ingen roll hur mycket jag tränade och hur mycket rehab jag körde så blev mitt knä inte bättre, sa en lycklig Koepka efter sin åttonde seger på PGA-touren.
– Jag kände hela tiden att jag hade chansen om jag kunde avsluta bra. Jag har saknat den där känslan av att slåss om segern och det var en skön känsla att kunna plocka fram slagen som behövdes, sa Koepka.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-08
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt