Henrik Norlander Sveriges näst högst rankade spelare. Foto: Getty images

Världsranking

Norlander nu topp-100 i världen – närmar sig Stenson

Henrik Norlander fortsätter klättra på rankingen. Efter en stabil placering i Phoenix är svensken nu topp-100 i världen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-08

Henrik Norlander följde upp sin delade andraplats från Torrey Pines med en delad 22:a-plats under helgens Waste Management Phoenix Open. Tack vare den stabila placeringen har han nu tagit sig in i rankingens finrum. Svensken är nu nämligen en av världens 100 bästa golfspelare. Norlander rankas 97:a i världen, tio placeringar bättre än för en vecka sedan. Hans nya position gör att han passerar Alex Norén som nu är rankad 101:a i världen. Norlander är därmed den näst högst rankade svenska herrspelaren och han har endast tolv platser till Henrik Stenson.

Henrik Norlander har aldrig varit högre rankad än han är just nu.

Här är svensktoppen:

I toppen av ledartavlan klättrar Tyrrell Hatton till femteplats samtidigt som Collin Morikawa sjunker till plats sju. Webb Simpson passerade Bryson DeChambeau och Brooks Koepka, som vann Waste Management Phoenix Open, klättrar förbi Viktor Hovland till plats 12.

Jordan Spieth, som hade en magisk lördag på TPC Scottsdale, slutade till slut på en delad fjärdeplats. Det innebär att han klättrade från plats 97 i världen till att nu vara rankad 69:a.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-08
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderHenrik StensonTournytt
Scroll to Top