Bryson DeChambeau har skaffat sig ett nytt viktigt redskap för att slippa yrseln // Foto: Getty Images

Europatouren

Efter yrseln på Augusta – Brysons nya maskin

"Jag är glad att jag kunde åtgärda det omedelbart"

Text: Martin Strömberg • 2021-02-07

Inför förra höstens Masters på Augusta National var Bryson DeChambeau favorit efter sin imponerande seger i U.S. Open på Winged Foot.

Men tävlingen blev inte alls vad DeChambeau hade tänkt sig och han fick nöja sig med en delad 34:e plats efter att ha klagat över yrsel och att han känt sig desorienterad under tävlingen.

Bryson vore inte Bryson om han inte kikat lite närmare på vad som hände.

Under veckans Saudi International berättade han mer om yrselproblemen.

– Vad vi tror hände är att jag inte använde syret som kom in i kroppen, eller rättare sagt, jag andades ut för mycket syre. Jag lagrade mycket koldioxid i mitt system vilket vanligtvis förtränger blodkärlen och får dig att känna dig svag och yr.

För att lösa problemet har DeChambeau nu tränat på att andas på ett nytt sätt och dessutom skaffat sig en alldeles egen syrgasmaskin.

– Jag har skaffat en syrgasmaskin och har arbetat med att kontrollera andningen varje kväll innan jag går och lägger mig och på morgonen när jag vaknar. Det är oftast då jag känner av det mest, så jag fokuserar verkligen på hur jag andas på morgonen.

DeChambeau sätter problemen i samband med den stora kroppsförändring som han genomgått det senaste året då han lagt på sig mycket vikt.

– Med tanke på hur mycket min kropp förändrats det gångna året var det väntat att saker skulle förändras och jag är glad att jag hittat ett problem och att jag kunde åtgärda det omedelbart och gå vidare på ett riktigt bra sätt.

Bryson DeChambeau slutade på en delad 18:e plats i Saudi International, sju slag bakom landsmannen och världsettan, Dustin Johnson.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-07
TournyttBryson DeChambeauDustin JohnsonEuropean TourTournytt
Scroll to Top