Det var över tre år sedan Jordan Spieth vann senast – nu har han chansen igen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Efter tre års torka – Spieth har segerchans i Phoenix

"Kommer förmodligen att vara extremt nervös"

Text: Martin Strömberg • 2021-02-07

Ska veckans Waste Management Phoenix Open bli tävlingen då allt vänder för den trefaldige majorsegraren, Jordan Spieth?

Efter tre år av mestadels mediokert spel har den förre världsettan hittat något som skickar flashbacks till åren mellan 2015-17 då Spieth tog tre majors och var den klart starkast lysande stjärnan på PGA-touren. Han gick den tredje ronden på TPC Scottsdale på 61 slag, tangerat karriärsbästa, och delar ledningen med Xander Schauffele på 18 under par.

– Jag kommer förmodligen att vara extremt nervös i morgon. Men det behöver inte vara något negativt, jag tycker om den känslan. Jag har varit i den här situationen många gånger men det var länge sedan. Å andra sidan känner jag inte att jag måste vinna och jag förväntar mig inte att vinna. Målsättningen är fortfarande att bygga självförtroende och att arbeta långsiktigt, förklarade Spieth efter ronden.

Han har inte vunnit sedan den dramatiska avslutningen av The Open på Royal Birkdale 2017. Han har visserligen haft enstaka bra resultat under de senaste tre åren men totalt sett har han fallit från toppen av världsrankingen till den 92:a plats som han har idag. Hans självförtroende har fallit i samma takt, det är inget man vänder på en dag.

– Den här ronden var naturligtvis bra för självförtroendet. Det kändes som att mitt tålamod var på A-nivå medan svingen var ungefär B-. Går man på 61 så är det klart att man gör mycket bra men i ärlighetens namn hade jag en hel del flyt med lägen när jag missade från tee. Jag kunde lätt hamnat ospelbar vid någon kaktus ett par, tre gånger men kom undan och gjorde birdie istället.

Fyra slag bakom Spieth och Schauffele finns Justin Thomas, en av Spieths allra bästa vänner och Thomas är inte förvånad över att Spieth har hittat tillbaks till spelet.

– Nej, jag har hela tiden sagt att Jordan förr eller senare kommer att vara tillbaks och det är ingen överraskning. Vi kommer nog mest att prata om Super Bowl-finalen vid middagen ikväll men det är väl inte omöjligt att vi pratar lite om morgondagen också, sa Thomas efter sin 64-rond.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-07
TournyttJordan SpiethJustin ThomasPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top