53-årige Steve Stricker är på rekordjakt i Arizona den här veckan // Foto: Getty Images

PGA Tour

Stricker jagar 55 år gammalt rekord

Kan radera ut ännu ett av Sneads klassiska rekord.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-06

Det finns bokstavligen mängder av olika rekord på PGA-touren.

Ett av de rekord som stått sig allra längst är just rekordet över den äldsta segraren i en tävling, som ända sedan 1965 har ägts av Sam Snead.

Snead var 52 år, tio månader och åtta dagar gammal då han spelade hem sin 82:a titel när han vann Greater Greensboro Open. Rekordet över antal segrar tangerades ju som bekant av Tiger Woods i oktober 2019 då Woods vann ZOZO Championship i Japan, och nu kan även rekordet över äldsta segrare vara på väg att ryka.

Den 53-åriga amerikanska Ryder Cup-kaptenen, Steve Stricker är på delad andraplats efter halva Waste Management Phoenix Open på TPC Scottsdale, bara ett slag bakom ledande landsmannen, Xander Schauffele.

Stricker själv, som oftast spelar på PGA Champions Tour nuförtiden, tonade ner förväntningarna en aning efter sin 66-rond på fredagen.

– Jag har realistiskt sett ganska begränsade chanser att vinna på söndag. Det är två ronder kvar och jag måste verkligen spela min bästa golf. Men jag har ju erfarenheten och har vunnit en hel del och det vore kul att se hur jag hanterar situationen om jag väl får möjligheten.

Som vanligt är det närspelet som bär Stricker.

Den här veckan på TPC Scottsdale är han tvåa både i kategorin tjänade slag mot fältet på green (5,7) och puttar per greenträff (1,56) och Stricker är dessutom femma i kategorin tjänade slag mot fältet runt greenerna (2,3).

– Jag har spelat bra bortsett från slutet av andra ronden. Jag behöver putsa bort lite småmissar med järnen så har jag i varje fall chansen att vara med däruppe.

Strickers senaste seger på PGA-touren kom 2012 på Hawaii men han har fem segrar på PGA Champions Tour mellan 2018 och 2019.

Enda svensken i Phoenix, Henrik Norlander, gick på par andra ronden och slank med till helgens spel med sina tre under par totalt och en delad 55:e plats, nio slag bakom ledande Schauffele.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-06
TournyttHenrik NorlanderPGA TourSteve StrickerTournyttXander Schauffele
Scroll to Top