Viktor Hovland är given i det europeiska Ryder Cup-laget i höst enligt Ian Poulter // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Hovland hyllas inför Ryder Cup – ”kommer att vara Europas ryggrad”

Poulter övertygad om Hovlands plats i laget i höst.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-06 Uppdaterad 2021-02-06

Det är ju som bekant Ryder Cup-år i år och snacket om vilka spelare som kan bli aktuella och vilka som ska spela med vilka är redan i full gång trots att matchen på Whistling Straits är drygt sju månader bort.

Under andra ronden av Saudi International spelade Ian Poulter, Danny Willett och Viktor Hovland, tre potentiella medlemmar av det europeiska laget tillsammans och engelsmannen Ian Poulter är som vanligt tvärsäker i sina uttalanden.

Trots att norrmannen just nu ”bara” är på 13:e plats på listan över världsrankingpoäng till Ryder Cup har engelsmannen inga tvivel.

– Att Viktor (Hovland) kommer att vara med i laget är jag 100 procent säker på. Han är en världsklasspelare redan nu och kommer att vara ryggraden i det europeiska laget i många år framåt.

Mycket talar naturligtvis för att Poulter får rätt. Hovland har redan två segrar på PGA-touren som 23-åring, och i veckans Saudi International jagar han sin första ET-titel. Hovland är delad 15:e på sex under par, fyra slag från ledning, och en seger på den tour som han följde när han växte upp i Oslo skulle betyda mycket.

En plats i ett Ryder Cup-lag likaså.

– Vi hade riktigt kul idag och Poulter är verkligen passionerad på banan. Jag kan se framför mig hur han skulle vara i Ryder Cup-sammanhang och det vore stort att få vara med om det någon gång, sa Hovland.

Hovlands plan inför helgens spel på Royal Greens G&CC är att spela aggressivt.

– Det finns ingen anledning att jag inte ska kunna vinna här. Jag tycker om att slå driver så ofta jag kan och det finns en del hål som jag kan gena över hinder och även om jag inte träffar fairways kan jag ge mig själv korta andraslag, beroende på var flaggorna sitter såklart.

Ryder Cup-poängen just nu.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-06
TournyttDanny WillettEuropean TourIan PoulterTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen