Världsettan, Dustin Johnson, är bara en rond från första segern under 2021 // Foto: Getty Images

Europatouren

DJ kopplade greppet i Saudiarabien

Har möjlighet att vinna för andra gången på tre år i Saudi International.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-06 Uppdaterad 2021-02-06

Världsettan Dustin Johnsons svit av hål utan att tappa något slag mot par i Saudi International höll i 48 hål.

På det 49:e gjorde den kraftfulla amerikanen sitt första riktigt stora misstag i tävlingen då han slog sitt andraslag kort ner i vattnet på Royal Greens G&CC:s 13:e hål med dubbelbogey som följd.

Trots det gick DJ runt på 66 slag tredje ronden och leder inför slutronden med två slag före fransmannen Victor Perez.

– Jag har spelat bra hela tävlingen och idag också, om man bortser från det 13:e hålet. Jag tycker inte att det var ett så dåligt slag, bara någon meter höger om där jag siktade, men den landade betydligt kortare än jag ville, förklarade Johnson efter ronden.

DJ tog sin hittills enda seger på den ordinarie Europatouren just här i Saudiarabien för två år sedan, då tävlingen spelades för första gången. Han vann då på 19 under par och möjligheten finns att nå dit i år också, han är 13 under par efter tre ronder.

– Den här banan passar mig bra och jag tyckte om den direkt när jag kom hit 2019. Det känns som att jag svingar bra just nu och ger mig massor av chanser. Jag behöver bara rulla i lite mer på greenerna.

För fransmannen Victor Perez blir det allt att vinna sista ronden. Han ser fram mot utmaningen att ta sig an världsettan i ledarbollen.

– Det blir inte bättre än så här och det ska bli spännande att spela.

På delad tredjeplats finns engelsmännen Andy Sullivan och Tyrrell Hatton, amerikanen Tony Finau och dansken Sören Kjeldsen, alla på tio under par och tre slag bakom Dustin Johnson.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Marcus Kinhult, inledde tredje ronden med en birdie. Men sedan gick det tyngre och Kinhult föll ner till en delad 44:e plats på tre under par efter 74 slag på lördagen.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-06
TournyttAndy SullivanDustin JohnsonEuropean TourMarcus KinhultSören KjeldsenTony FinauTournyttTyrrell HattonVictor Perez
Scroll to Top