Jon Rahm kan missa årets första major beroende på när hans första barn föds. Foto: Getty images

Tournytt

Rahm riskerar missa Masters: ”När telefonen ringer flyger jag”

Det är förstås ett självklart val. Men för oss som gillar att se Jon Rahm spela golf kan Masters Tournament bli en profil fattigare, samtidigt som familjen Rahm blir en liten grabb rikare.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-05

I november meddelade Jon Rahm att han och hans fru, Kelley, väntar sitt första barn. Födseln av stjärnans son är förstås inget han tänker missa, även om det kan innebära ett missat deltagande i The Masters i april.
– Ja, om jag är i Augusta och spelar bra och det börjar närma sig kommer jag flyga hem. Jag skulle aldrig missa mitt första barns födsel, eller något av mina barns födsel för den delen, sa Jon Rahm till Golf Digest efter den första ronden av Waste Management Phoenix Open.

Det här är förstås långt ifrån ett kontroversiellt beslut, snarare hade det varit konstigt om han valde att spela golf istället. Flera spelare har genom åren också haft samma bekymmer. 1999 spelade Phil Mickelson US Open med en sökare på bältet. Hans fru, Amy, var gravid med deras första barn och han meddelade då att han planerade lämna Pinehurst även om han skulle bli meddelad mitt under ronden.
Det blev han inte. Istället förlorade han mot Payne Stewart som vann tävlingen. Mickelson hann hem till sin dotters födsel dagen därpå.

Jon Rahm och hans fru Kelley väntar barn någon gång från mitten av mars till början av april. Players Championship spelas 11–14 mars. The Masters 8–11 april.
– Från mitten av mars kan det hända närsomhelst. Oavsett var jag är eller vad jag gör, när telefonen ringer flyger jag hem och jag ska vara på plats när vår son föds.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-05
TournyttJon RahmPGA TourPlayers ChampionshipThe MastersTournytt
Scroll to Top