Phil Mickelson har uttalat sig om Ryder Cup i höst. En lagtävling han helst deltar i som spelare, snarare än assisterande kapten. Foto: Getty images

Tournytt

Phil Mickelson vill spela Ryder Cup – inte vara assisterande kapten

Även om han anser att det vore en ära att assistera Steve Stricker är slutmålet att vara en av de som spelar i lagtävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-04

50-årige Phil Mickelson siktar in sig på Ryder Cup, även om han i dagsläget är långt ifrån att ta en plats.
Med fyra majors och många andra tävlingar innan laget ska tas ut har han förstås fortfarande chansen att ta en av de tolv åtråvärda platserna, och med sex kaptensval av Steve Stricker kanske hans rutin kan vara värderad högre än vissas prestationer. Men amerikanen är väl medveten om att han i dagsläget inte förtjänar en plats i det amerikanska, stjärntäta, laget.
– Som det ser ut just nu har jag inte förtjänat en plats. Så jag måste spela bra. Som tur är för mig är poängsystemet viktat mot det år Ryder Cup spelas, vilket ger alla spelare en möjlighet. Om man spelar bra kan man få en plats i laget, sa Mickelson inför veckans European Tour-tävling – Saudi International.

Inför veckans tävlingar har Phil Mickelson 39 amerikaner framför sig på listan över inspelade Ryder Cup-poäng, vilket förstås innebär att han har en hel del att ta igen. Men med dubbla poäng i majors och 1½ poäng i vanliga tävlingar finns det en chans. Det som talar emot är väl att han sedan han fyllde 50 år i juni endast lyckats spela sig till en topp 20-placering.

Men att Phil Mickelson kommer röra sig på Whistling Straits område i höst känns relativt säkert. Om han inte gör det med en klubba i handen lär vi se honom med en öronsnäcka – som assisterande kapten. Han själv säger att det skulle vara en ära att assistera Steve Stricker. Men om så blir fallet återstår att se, amerikanen vill inte prata om han haft den diskussionen med sin landsman.
– Det är inget jag vill diskutera offentligt, men vi är goda vänner, sa Mickelson.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-04
TournyttPhil MickelsonRyder CupSteve StrickerTournytt
Scroll to Top