Patrick Reed vann på Torrey Pines. Alla som bettade på någon annan fick tillbaka pengarna. Foto: Getty images

Tournytt

Spelbolaget ger tillbaka pengarna efter Reeds seger

Ett amerikanskt spelbolag tog tillfället i akt och fyllde på sitt egna "good guy"-konto samtidigt som Patrick Reed tömde sitt egna.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-01

PointsBet Sportsbook beslutade sig för att ge tillbaka förlorade pengar på spel av vinnare i senaste PGA Tour-tävlingen, efter att Patrick Reed vann. Reed lyckades vinna tävlingen med fem slag men det som diskussionen kommit att handla om snarare än hans bländande spel på söndagen var hans agerande under lördagen.
Reed gjorde då en mycket besvärlig dropp av bollen för att den hade pluggats i marken, vilket många har svårt att se då den studsade innan den blev vilande.

”Det är ingen brist på Patrick Reed-snack efter hans seger av Farmers Insurance Open… Om du bettade på en annan golfare, har vi din rygg! PointsBet återbetalar alla vadslagningar på en enskild innare inför tävlingen”, skriver spelbolaget via Twitter.

Hur stor summa detta blir för spelbolaget är oklart. Vad värdet i marknadsföring lär vi inte heller se några siffror på. Men en sak är säker: pengarna var välinvisterade hos spelbolaget, som idag hyllas för sin ”kupp”.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-01
Tournytt19:e håletPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top