Anser vi det nu bekräftat att Patrick Reed, eller nån i hans närhet, styr twitterkontot @useGolfFACTS? /Foto: Getty Images/Twitter (montage)

Tagen på bar gärning

Patrick Reeds hemliga twitterkonto avslöjat?

Efter en händelserik lördagskväll framstår avsändaren bakom det uppmärksammade Twitterkontot vara avslöjad.

Text: Oskar Åsgård • 2021-02-01

Det har varit en illa dold hemlighet för alla som följer golftwitterscenen att kontot GolfFACTS (@usegolfFACTS) tillhör någon i Patrick Reeds innersta krets.

De flesta har gissat på att det är hans fru Justine som sitter bakom tangenterna, men ingen har förstås vetat.

Det gör vi inte nu heller, mer än att det garanterat tillhör Reed själv eller någon i hans absoluta närhet.

För mitt i lördagens twitterstorm, som orsakades av den mycket suspekta droppsituationen på det tionde hålet under tredje ronden av Farmers Insurance Open, så skickades nedanstående tweets ut från dels Patrick Reeds officiella konto och dels GolfFACTS-kontot.

Avgör själva om ni tycker att det här bekräftar det många varit övertygade om under lång tid.

Kontot @usegolfFACTS registrerades i december 2019. Vilket alltså var precis efter den mycket uppmärksammade, ska vi kalla den för, Patrick Reeds grävincident i bunkern under Hero World Challenge på Bahamas.

Sedan dess har vi bjudits på oändligt mycket underhållande innehåll som emanerat från @usegolfFACTS, där namnet i sig, med fakta skrivet i versaler, förstås bidrar ännu mer till underhållningen.

Några smakprov nedan.

Ständig klagan på att banor ”medvetet” sätts upp med hålplaceringar till höger som vore svårare att komma åt för högerspelare med en naturlig draw, som Patrick Reed.Konspirationsteorin om att PGA of America, som kontrollerar det amerikanska Ryder Cup-laget, valt att ge Steve Stricker sex kaptensval för att ”förhoppningsvis” hålla Patrick Reed utanför laget.Irritation över att Patrick Reed ”medvetet” inte får ta plats i en så kallad ”featured group” under fjolårets PGA Championship.Konfunderingen över Nikes varumärkesstrategi när de valde att inte förnya kontraktet med Patrick Reed inför 2020.Eller när GolfFACTS-kontot under Tournament of Champions 2020 ifrågasatte varför man inte kontrollerade att Xander Schauffeles driver var laglig sett till trampolineffekten (en tweet som under söndagen raderats från @useGolfFACTS-kontot). Möjligen ett skäl att Schauffele kände sig lite extra manad att våga kommentera helgens Reedincident i media?


Text: Oskar Åsgård • 2021-02-01
TournyttPatrick ReedPGA TourTournyttTwitter
Scroll to Top