Henrik Norlander slutade delad tvåa i Farmers Insurance Open efter en fin avslutning // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander tvåa i Kalifornien

Tangerade sitt personbästa när Patrick Reed tog kontroversiell seger.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-01

Henrik Norlander tangerade sitt personbästa på PGA-tour när han slutade delad tvåa i Farmers Insurance Open på Torrey Pines.

Svensken var fyra slag bakom ledande Patrick Reed och Carlos Ortiz inför sista ronden och fick exakt den starten som han vill och behövde få.

Norlander var tre under par efter sex spelade hål.

Redan då hade han tätkänning.

När han sedan gjorde så här på det tionde hålet var han bara två slag bakom Reed.

Efter tre bogeys mellan hål 11 och 16 föll Norlander tillbaka i resultatlistan och såg ut att få kämpa för att hålla sig kvar topp tio. Men då grävde svensken djupt i energidepåerna och avslutade magnifikt.

Han rullade i en tiometersputt för birdie på hål 17 och drev sedan green på det 18:e hålet på två. Eagleputten var nära och den hade gett honom andraplatsen på egen hand. Nu fick Norlander nöja sig med en birdie för 69 slag på ronden och han delade därmed andraplatsen med fyra andra spelare på nio under par.

Patrick Reed vann till slut ohotad på 14 under par, fem slag före Norlander.

Segern var Reeds nionde på PGA-tour och han klättrar nu till en tiondeplats på världsrankingen. Naturligtvis fick han frågor om incidenten på det tionde hålet under lördagen också efter segern.

– Det jag är mest nöjd med idag var att jag lyckades fokusera mentalt och att mitt närspel räddade mig ett antal gånger på slutet, det visar att jag är på rätt väg.

Norlander har tidigare en andraplats från RSM Classic på Sea Island 2016 då han föll i ett särspel som MacKenzie Hughes vann.

Placeringen innebar att Norlander fått en fin start på säsongen och han avancerade från 83:e till 39:e plats på FedEx-listan.

Alex Norén avslutade med 73 slag och delade till slut 37:e plats på två under par totalt.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-01
TournyttAlexander NorenCarlos OrtizHenrik NorlanderPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top