Henrik Norlanders fina resultat syns på rankingen. Nu närmar han sig topp-100 i världen. Foto: Getty images

Världsranking

Norlander närmar sig topp-100 i världen

Henrik Norlander hade sitt bästa resultat på PGA Tour någonsin i helgen. Det syns på rankingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-01

Henrik Norlander spelade fin golf under förra veckans Framers Insurance Open och blev till slut delad tvåa med spelare som Viktor Hovland, Xander Scahuffele och Tony Finau. Den höga positionen i tävlingen syns nu på världsrankingen.

Men det är inte bara där resultatet gör avtryck. Även i FedEx Cup, där svensken nu är på plats 39 efter att ha klättrat 44 platser. Totalt har svensken spelat ihop 354 FedEx Cup-poäng, vilket innebär att han redan nu är mycket när att säkra en plats på PGA Tour även till nästa år.

Senast en full säsong spelades, 2018-2019, behövde man ha 376 poäng för ett säkrat kort till kommande säsong.

På rankingen närmar sig Henrik Norlander nu topp-100 i världen. Svensken var rankad 158 inför tävlingen i San Diego, Kalifornien. Efter andraplatsen är han nu rankad 107:a. Det innebär att han endast är fem platser bakom Alex Norén som är Sveriges näst högst rankade spelare.

Här är svensktoppen:

I toppen av världsrankingen skedde också ett antal förändringar. Xander Schauffele, Rory McIlroy och vinnaren av tävlingen i USA – Patrick Reed – klättrade till och inom topp-10 i världen. Paul Casey, som vann på European Tour tog flera platser och är nu rankad 16 i världen.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-01
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderPatrick ReedPaul CaseyPGA TourTournytt
Scroll to Top