Henrik Norlander spelar allt bättre på Torrey Pines och delar 12:e plats inför avslutningen.

PGA Tour

Norlander närmar sig täten på Torrey Pines

Hade lördagens näst bästa rond i Kalifornien.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-31

Henrik Norlander imponerade under ännu en svårspelad dag i Farmers Insurance Open.

Svensken – som med några hål kvar av andraronden var på fel sida kvalgränsen – gick runt på 68 slag på Torrey Pines, South course, och klättrade från en delad 40:e till en delad 12:e plats. Norlander är totalt sex under par och bara fyra slag bakom ledarna, amerikanen Patrick Reed och Carlos Ortiz från Mexiko, båda tio under par.

Norlander träffade 14 av 18 greener, gjorde birdies på alla par 5-hål och gjorde bara en bogey, på banans första hål (Norlanders tionde). Bara Ortiz med sina 66 slag var bättre under lördagen och Norlander tjänade 5.57 slag mot övriga fältet en dag då snittscoren var 73,57.

Totalt under tävlingen har Norlander träffat 44 av 54 greener och är näst bäst i hela startfältet med de siffrorna. Han har dessutom träffat 27 av 42 fairways på Torrey Pines, som är erkänt smal och svår från tee. Det ger honom en tiondeplats i statistiken och om man till det lägger att han slår bland de längre i fältet så förstår man att det långa spelet fungerat bra för Norlander under veckan.

Vår andra svensk i tävlingen, Alex Norén, gick runt på 75 slag tredje ronden och delar 27:e plats inför sista ronden med sina tre under par.

Norrmannen, Viktor Hovland, som ledde tävlingen efter två ronder, gick runt på 73 slag tredje dagen och delar tredjeplatsen inför sista ronden, två slag från täten.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlan.

“Han gjorde allt enligt regelboken”


Text: Martin Strömberg • 2021-01-31
TournyttAlexander NorenCarlos OrtizHenrik NorlanderPatrick ReedPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top