En lycklig Paul Casey poserar med segerbucklan efter sin 15:e ET-seger // Foto: Getty Images

Europatouren

Casey knep 15:e segern i Dubai

Tar ett stort kliv mot Ryder Cup i höst.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-31

Det blev aldrig någon slutdramatik när årets upplaga av Dubai Desert Classic avgjordes på Emirates GC.

Paul Casey tappade minst under den tuffa mittpassagen av banan, och när han väl gjorde två birdies på hål 11 och 13 öppnade han upp en femslagsledning som han aldrig släppte. Casey avslutade med 70 slag, slutade 17 under par totalt, och segermarginalen till tvåan, Brandon Stone från Sydafrika, blev till slut fyra slag.

Ytterligare ett slag bakom på tredje plats slutade skotten Robert MacIntyre.

Och det märktes att 43-åringens 15:e seger på Europatouren var en av Caseys allra största.

– Det känns som att jag bokstavligen har återvunnit min ungdom, sa en rörd Casey.

Segern ger Casey en rejäl skjuts upp bland de 20 främsta på världsrankingen och är naturligtvis ett stort steg mot årets viktigaste mål för Casey, Ryder Cup på Whistling Straits i september senare i år.

Men Casey är väl medveten om att det kommer att krävas fler bra tävlingar framöver för att ta plats i Padraig Harringtons lag.

– Det är för tidigt att börja tala om det. Ryder Cup i Paris var den största upplevelsen i mitt golfliv men jag är en bit efter och oavsett om jag tar mig in som spelare eller inte så skulle jag älska att vara med i någon form under årets Ryder.

Casey medgav också att segern i Dubai var en av de känslomässigt största segrarna så här långt i karriären. Casey vann Porsche European Open 2019 men innan dess var det fem år sedan han tog en seger.

– Det är en stor ära att få sälla sig till listan av segrare här i Dubai och det här är verkligen en speciell seger, sa Casey, som sedan tidigare också vunnit Abu Dhabi två gånger, 2007 och 2009.

För svensk del avslutade Alexander Björk med en fin rond på 70 slag och klättrade 14 placeringar till en delad 35:e plats.

Marcus Kinhult avslutade med 75 slag och delade 60:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-31
TournyttAlexander BjörkBrandon StoneEuropean TourMarcus KinhultPaul CaseyRobert MacIntyreTournytt
Scroll to Top