Trots riktigt busväder periodvis runt Torrey Pines gick norrmannen Viktor Hovland på 65 slag och tog ledningen i Farmers Insurance Open // Foto: Getty Images

PGA Tour

Hovland: “Att komma från Norge är en fördel”

Norrmannen leder på PGA-touren efter en rond med kyla, hagel och kalla vindar.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-30

Det blev allt annat än en mysig, lugn dag på jobbet för PGA Tour-spelarna under andra ronden av Farmers Insurance Open.

Det var kallt och ruggigt och när det också började hagla så tvingades arrangörerna bryta spelet på Torrey Pines under ungefär en timme.

Viktor Hovland fick ta fram de varma kläderna under andra ronden av Farmers Insurance Open på fredagen // Foto: Getty Images

Men ovädret kunde inte hindra Viktor Hovland från att gå på 65 slag – sju under par – på South course, den något tuffare banan av de två man spelar. Ingen annan spelare var i närheten av det resultatet, Adam Scott var näst bäst med 69 slag.

– Jag tror att det hjälper att jag är van vid kyla. Jag har tränat mycket i Oklahoma i liknande förhållanden och att komma från Norge är också en fördel, sa en nöjd Hovland efter ronden som lyfte honom från delad 48:e plats ända upp till ensam ledning.

23-åringen från Oslo gjorde åtta birdies och bara en bogey under en riktig kämparond och han avslutade med att rulla i en sista birdie på det nionde hålet (Hovland inledde på hål 10).

– Det går inte att fuska sig runt i den här typen av förhållanden på en så här svår bana och det ger mig verkligen det ultimata beviset på att jag spelat bra. Men i morgon är en annan dag och det är två ronder kvar så jag kan inte slappna av och vara nöjd ännu, sa Hovland.

Hovland tog sin andra seger på PGA-touren i Mayakoba Classic i december och 23-åringen håller verkligen på att etablera sig som en riktig storspelare. Han är just nu rankad på 14:e plats i världen.

Under lördagen får Hovland sällskap av världstvåan, spanjoren Jon Rahm, och australiern Adam Scott, i ledarbollen. De två avslutande ronderna spelas på South course och enligt prognoserna ska det bli betydligt angenämare väder med mindre vind och ganska klara soliga dagar.

Alex Norén ledde efter första ronden och även han spelade South course andra dagen. Det blev 74 slag i det svenska kortet efter tre birdies och fem bogeys. Norén delar elfteplatsen inför helgens spel på sex under par, tre slag bakom Hovland.

Också Henrik Norlander tog sig in på rätt sida om kvalgränsen. Norlander gick North course på 69 slag och med sina två under par totalt delar han 40:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-30
TournyttAdam ScottAlexander NorenHenrik NorlanderJon RahmPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top